Баба Марта бързала…мартенички вързала

Баба Марта бързала…мартенички вързала

Баба Марта бързала…мартенички вързала

1 коментар за Баба Марта бързала…мартенички вързала

Честита баба Марта! Странно е, как един ден в годината кара настроението на всички да се повиши… Как изпълва атмосферата с еуфория! Но хубаво странно! Поне за мен! Днешният ден, именно с тази непристорена еуфория, всъщност беше целта на инициативата „Мартеничка направи – на детенце подари“ от поредицата „Идея в действие“! Ето ги и подробностите…

И така… понеже капка по капка – вир става, та и аз искам да споделя, как мартеничка по мартеничка успяхме заедно да зарадваме много деца в неравностойно положение в страната. Започвайки като всяка „обикновена“ идея, инициативата „Мартеничка направи – на детенце подари“ привлече на своя страна над 50 различни дарители, а така също и детската школа за изкуства в гр. Пловдив с ръководител Мария Каравланова, младежката организация People to people International в града под тепетата, но и много други хора с големи сърца от София и Пловдив. След началото на дарителската инициатива преди около месец и, разбира се, след благотворителния уъркшоп съвместно с groupidon.bg и ArteLIKa и включването на децата и младежите от Пловдив събраните мартенички достигнаха над 600 броя.

В началото започнах с мисълта, че ще събера мартенички за децата от един или два дома. Но няма по-невероятно усещане от това да виждаш, как нещо се множи пред очите ти и как все повече хора правят една идея наистина да действа!

Ето резултатът  сега, след като благодарение на страхотните ми партньори от куриерска фирма ЕВРОПЪТ пакетчетата с мартеници бяха доставени до техните получатели!

Аз успях лично да занеса мартеничките в Приюта за безнадзорни деца „Майка Тереза“, а също и в „Детската къща“ в Пловдив. Поради същността и на двете институции не беше възможно да направя снимки, но – повярвайте ми – и на двете места радостта беше видима и неподправена!

Опакованите мартенички после потеглиха от София по предназначнието си за децата от:

Днес предадох и последното пакетче за младежите от дневния център за хора с ментални увреждания „Света Марина“ в София, които и сами изработват мартенички, а с приходите от продажбата им подпомагат нуждите си.

Като се огледам, се оказва, че над 50 човека с големи сърца са успели за зарадват повече от 600 деца и младежи, които живеят в неравностойно положение в обществото ни. Ах, колко ми топли сърцето този факт!

Получих благодарствено писмо от директорката на оздравителното училище в Плачковци, адресирано към всички участници в инициативата, а така също и обаждания от социалния работник в дома във Видраре и директора на дома в Медвен, които не можеха да скрият радостта и вълнението си от сърдечния жест, с който всички ние сме успели да стоплим и усмихнем личицата на дечицата, за които те се грижат.

Благодаря на всички заедно и на всеки един по отделно – не просто за участието, а за това, че вложихте сърце в белите и червени конци, с които закичихме децата днес!

Ето на това аз казвам „Идея в действие“!

Related Posts

1 коментар

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top