Да се готви село Нова Черна

Да се готви село Нова Черна

Да се готви село Нова Черна

Няма коментари за Да се готви село Нова Черна

„Да се готви следващият!“ Това е редовната реплика, когато се раздават награди в бърза стъпка. Разликата при Идея в действие е, че ние не раздаваме награди, но пък за този месец ще зарадваме две читалища и техните читатели с нови попълнения за читалищните им библиотеки.

Днес куриерите на фирма ЕВРОПЪТ доставиха 4 – те кашона, които изпратихме за читалището в село Черничево. Радостта там е избликнала от момента на приемането, но снимки ще можем да покажем другата седмица, за да помогнем на всички дарители да станат част от процеса.

А следващият получател по инициативата „Новият дом на старите книги“ ще бъде НЧ „Васил Йорданов-1942“ в село Нова Черна. Това е едно китно село в област Силистра. Библиотеката е създадена през 1942 година от родолюбиви местни и преселени от село Черна Румъния черненци. В една от къщите, в малка стаичка създават и библиотеката.

Днес черненци си имат хубава сграда, където организират всякакви мероприятия за малки големи.

малките читатели

Читателите на библиотеката са от деца до възрастни – все хора, които обичат книгите и постоянно търсят нещо ново, за да задоволят читателското си любопитство.

Ето, за такива хора е „скроена“ инициативата „Новият дом на старите книги“, а благодарение на всички ентусиазирани дарители, които целогодишно могат да даряват книги и списания, ние се стараем да доставяме радост на повече читалища и повече жадни за книги и знания, читатели в малките населени места!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top