Дарението за децата в с. Видраре

Дарението за децата в с. Видраре

Дарението за децата в с. Видраре

1 коментар за Дарението за децата в с. Видраре

10-ти юни, неделя. Заредена с много положителни емоции и настроение потеглих за село Видраре, за да предам и втората част от определеното дарение за децата от дом „Св. Пантелеймон“ по инициативата „От сърце – до сърце“ – За буквите.

Зарадвах се, че някак си естествено се получи продължение и разширение на инициативата „От сърце – до сърце“ – За буквите. И така макар че 24. май и 1-ви юни отминаха, днес посетих дом „Св. Пантелеймон“ в село Видраре. Много ми се искаше лично да предам  поне една част от определеното дарение и благодаря на директора – г-н Димитров, че в неделен ден прие мен и останалите неща, които бяха определени за децата и младежите с умствена изостаналост в дома там. Първата част от дарението – комплекти за рисуване, бяха доставени навреме за деня на детето от моя страхотен партньор куриерска фирма ЕВРОПЪТ и „децата вече се възползват от подаръците“, както каза Евгени Димитров.

Трите кашона съдържаха: дискове с детски филмчета и с песнички, тетрадки, сини и цветни химикали, скицници, тефтери, ножички, гумички, пастели, цветни тебешири, острилки, фулмастери, цветни моливи и книжки за оцветяване, различни игри, топки и книжки, а и цял пакет с разноцветни балони. Много искам всичко това да помогне на тези деца и младежи, които нямат щастието да бъдат напълно интегрирани в обществото ни, да погледнат света около себе си в повече цветове и през погледа на въображението си! Дано и ние да сме допринесли поне малко за това!

И този път бях любезно придружена от екип на телевизия СКАТ, които заснеха репортаж по повод предаването на дарението в ДДМУИ „Св. Пантелеймон“, с. Видраре, който ще се излъчи в новинарските емисии на 11-ти юни.

 

 

Следва в идващите дни да изпратя даренията за останалите домове за деца в увреждания и от сега се вълнувам, защото хора с големи сърца още има и продължават да ми носят или изпращат дарения за децата и младежите!

Благодаря ви на всички!

Related Posts

1 коментар

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top