Добрата вест за едно читалище

Добрата вест за едно читалище

Добрата вест за едно читалище

Няма коментари за Добрата вест за едно читалище

Благовещение. Толкова красив и наситен със смисъл празник за християнския свят е този! На този ден реших символично да зарадваме следващото читалище – получател по инициативата „Новият дом на старите книги“.
Бях трогната от няколкото реда, които ми написа Радостина Кирилова – секретар на читалище „Бяло море 1929″ в с. Черничево, обл. Кърджали, общ. Крумовград: “ С най-голямо удоволствие ще ви разкажа за нашето читалище.  Дълги години читалището не работеше, но с общи усилия вече 4 години се радваме на големия интерес към него. Именно и поради тази причина книгите, с който читалището ни разполага са доста стари, но все още са търсени и препрочитани. Читателите ни са от най-възрастни хора до най-младите жители на нашето село. Което много ме радва и ми дава стимул да се боря читалището да се развива! Хората тук са изключително добродушни и почитащи традициите и миналото си. Празнуваме всеки празник с много настроение и богата трапеза. chitaliste 1
Събираме се всички заедно – пеем, играем, разказваме си разни случки и истории.  Имаме си фолклорна група и всеки четвъртък правим репетиции, който протичат много весело… Борим се нашето читалище да става все по-привлекателно и интересно за хората, който милеят за обичат селото ни!“ Това са само няколко изречения, но за всеки, който има голямо сърце, това е цяла история, която веднага докосва и привлича с искреността и непринудения начин на споделяне за нещо, което обичаш и за което милееш – читалището!

И ето че читалището в село Черничево, общ. Крумовград ще си има нови книги и списания, с които да зарадва своите малки и големи читатели, да разнообрази всекидневието им и да им даде възможност да се докоснат до нови светове.

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top