Едно различно читалище

Едно различно читалище

Едно различно читалище

Няма коментари за Едно различно читалище

„Здравей, …запознахме се на форум КЛЮЧ. Ти дойде при мен с впечатляващото предложение да съдействаш на читалищната ни библиотечна сбирка да стане Библиотека!!!

Читалището ни е съвсем ново и е направено изцяло с доброволен труд и доброволно дарен средства, в това число и дарените книги около 300 броя са дарения. Бихме се зарадвали на всяка ценна книга в областта на етнографията и етнологията, история, изкуство, литература за деца, световна класика, периодика – списания… ще са изключително подходящи за част от читателите ни – млади съвременни младежи, списания за плетки и бродерия – в полза, на някой от нашите организирани кръжока. С две думи – каквото и да е, ще е ценно и полезно.“
Ето това е кратката очарователна история на НЧ „Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски – 2011“ към Хлебна Къща „Св. Христофор“ в гр. Габрово, която така докосна сърцето на ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ, че се почувствахме щастливи, че можем да помогнем с едно дарение от книги и списания! Силвия Неделчева е не само една „хлебарка секретарка“, както сама се подписва, но и една прекрасна млада жена, чиите очи светят, когато говори за читалището, за което се грижи.
Подготвихме дарение от литература на различна тематика, както и доста списания, които ще заминат за Габрово още преди Великденските празници.

„Новият дом на старите книги“ за пореден път ще се опита да създаде двоен празник на едно място, където традициите се почитат, а българският дух се пази и поддържа жив!

Очаквайте тези дни да споделим и подробности за даренията от пред Великденската ни кампания „Сърцето на Великден“, насочена към децата с увреждания в няколко дневни детски центрове в страната!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top