Капачка по капачка – 15 тона стават

Капачка по капачка – 15 тона стават

Капачка по капачка – 15 тона стават

1 коментар за Капачка по капачка – 15 тона стават

Започва най-празничният месец в годината, когато започваме да мислим за сладкиши, украса и подаръци. Месец декември е известен с това, че е разкъсван от противоречиви чувства – на невероятна радост, че ще бъдем заедно със семействата си на Рождество, но и чувство на самота – за тези, които си нямат семейства.

Имаме новина – двойна радост! Щастливи сме да обявим, че имаме вече събран не един, а цели два нови тонове в зелената благотвортелна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.

Цяла България събира пластмасови капачки и това дава видими резултати. Резултати, които могат да се пипнат и използват от деца и младежи в неварвностойно положение. И то точно в този месец, когато можем да покажем нашето отношение към тях. Да покажем, че мислим за тях, за техния живот и развитие и за тяхното бъдеще.

Единият тон ще се превърне в нова пералня за преходното жилище в гр. Белоградчик. Там са настанени 12 деца на възраст между 13 и 18 години. За нуждата от нова пералня ни сподели г-н Николов – директор на социалната услуга и не скри радостта си, когато потвърдихме дарението. Пералнята е небходмима за отглеждането на младежите, а вероятно ще бъде използвана и с цел те да се научат самостоятелно да се справят с живота, когато излязат от институцията и започнат да водят самостоятелен живот.

Във Варна ще бъде настанен 15-тият тон от КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Новият дом на цял тон пластмасови капачки ще бъде Социалната чайна в морската ни столица. Мисията на чайната е да интегрира млади хора от институциите в обществото, като им дава възможност да усвоят занаят и да изкарват сами прехраната си. Това е социално предприемачески проект, стартирал през миналата година от Мая Донева и Стояна Стоева във Варна. Чайната е замислена като алтернативно социално пространство, където младите хора с ограничен достъп до пазара на труда да получат своята първа работа, което напълно съвпада с целите и каузата на нашата кампания.  Когато разбрахме, че там в Социалната чайна на ул. „Преслав“ 55 във Варна вече нещата се задвижват и вече има електричество и вода, решихме да им дарим и това, без което една чайна не може да съществува, за да бъде себе си – самовара за чай. Още повече, че на 13 декември в Социалната чайна ще се проведе Форум КЛЮЧ – реВолюция. Не е ли прекрасно, че КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е част от именно такава революционна промяна в живота на младежи в неравностойно положение в нашето общество? За нас е чест да имаме принос и в това добро дело в България.

Зелената благотворителна кампания продължавуа. Организирана и управлявана изцяло на доброволен принцип – от координацията до логистиката и транспорта, кампанията всеки ден печели нови привърженици – все хора с големи сърца и желание да бъдат част от нещо важно и добро за себе си, за природата и за децата в България.

Пластмасовите капачки в кампанията се предават за рециклиране в Пловдив, София и Варна, а пунктове, където всеки може да остави своя принос, са обявени в Специалният списък с пунктове, който актуализираме за всяка промяна. Търсим нови пунктове и доброволци с транспорт. Ако искате да станете част от екипа ни по този начин, пишете ни на info@ideainaction.net .

Благодарим на всички, които ни подкрепят, защото заедно правим обществото ни по-добро!

Related Posts

1 коментар

  1. Слава  - юли 21, 2016 - 15:07

    Хей, това е просто прекрасно – запалила съ всичките ми познати и постоянно снабдяваме с капачки! Има ли последна информация колко тона са събрани?

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top