Капачко и осмото издание на форум КЛЮЧ

Капачко и осмото издание на форум КЛЮЧ

Капачко и осмото издание на форум КЛЮЧ

Няма коментари за Капачко и осмото издание на форум КЛЮЧ

В събота на 18 октомври в Модерен театър в София фондация „Идея в действие“ бе поканена да бъде част от съпътстващите инициативи пред залата на форум КЛЮЧ. Заедно с нас бяха Фабриката за градско изкуство и инициативата сипи.еу. Капачко се почувства съвсем на място, защото и трите инициативи в обширното фоайе на Модерен театър бяха с една основна нишка помежду си – рециклиране и опазване на околната среда. Като сред приятели!

Имаше приятели на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, които бяха последвали призива ни и носеха торби с капачки от вкъщи. Радвахме се обаче и на постоянен интерес на участниците във форума, които идваха в нашето импровизирано сепаре и пускаха пластмасовата капачка от вече изпитата напитка. Капачка по капачка – то става, а на форум КЛЮЧ напълнихме един цял чувал – 120 литра! Благодарим на всички, които се интересуваха повече и взеха стикери, за да попляризират каузата на кампанията в работата, в училище, в университета… Страхотно е да срещнеш усмивки и да предизвикаш усмивки! Зарещдащо е!

В препълнената зала на Форум КЛЮЧ и този път имаше 9 вдъхновяващи лектори, а самият форум беше открит с няколко страхотни истории от Ива Дойчинова от радио FM+. Сред лекторите беше и Ива Попова от НЧ „Самообразование – 1928“ в село Бачево. Тя също споделяше промяната и разказа на присъстващите и за паното във форма на картата на България, което изработихме от пластмасови капачки заедно с децата на Бачево.

Промяната е странно нещо – може да се превръща в различни неща и да се усеща различно, но в крайна сметка стига до едно и също нещо – предизвиква промяна! Това доказаха с опита си и Том Хигинс от Ятото, и Димана и Георги от кино Космос в Пловдив, и Даниел от SOS детски селища. За промяната говориха и Албена Алексиева – основател на фондация „Очи на 4 лапи“ – преживяла промяната през собствения си живот и предизвикала промяна у стотици не само незрящи хора в България. За именно тази  промяна говори и Ирена Даскалова от Enjoy Sofia, защото често забързани всеки ден не виждаме града, в който живеем и уж познаваме. Няма да забравим и момчетата от 140 идеи, които преобразяват градската среда и създават промяната около себе си, но и момичетата от Академия КЛЮЧ, които бяха усетили какво означава всъщност да можеш да си проводник на промяната.

Капачко също споделя промяната – всеки ден, навсякъде, с всеки, по всякакъв начин и с всички добри познати средства! Промяната е като птица – не е добре да се държи в клетка…

 

 

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top