Капачко става на една годинка

Капачко става на една годинка

Капачко става на една годинка

Няма коментари за Капачко става на една годинка

Как само измина една година! На 11 септември 2013 година стартирахме зелената си благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Започнахме я, както всички останали инициативи и кампании – като една обикновена идея. Но и както всичко друго, което правим, КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ се доказа като обикновена идея с необикновено действие.

Обявихме тогава, че за всеки един събран тон пластмасови капачки, които предадем за рециклиране, ще закупуваме по един електрически уред за дом за деца в България. Капачките изкупуват и до днес фирма КАСКАДА от Пловдив, а нашите страхотни партньори от куриерска фирма ЕВРОПЪТ не се поколебаха да подкрепят и тази наша кампания. Те се заеха да превозват пратките от цялата страна до завода в Пловдив. Много хора ни се чудиха и питаха дали знаем колко е един тон, как се събира такова количество, колко много работа е това и такива подобни… нормални въпроси. С присъщия ни ентусиазъм ние отговаряхме, че не е толкова трудно, ако имаме подкрепата на хората и ако обществото приеме каузата на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ за своя. За една година обаче ние успяхме да съберем и предадем не един, не два, а цели три тона пластмасови капачки. Как ли? С помощта на десетки хиляди хора с големи сърца от цяла България!

И така по повод първия рожден ден на любимия на всички Капачко ние решихме да организираме нещо специално, различно и забавно! Искаме да покажем, че с пластмасови капачки може да се помага – на децата в институциите и на околната среда. Но ще покажем, че с пластмасови капачки може и да се прави изкуство, което да остане и да напомня за каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.

На 9 и 10 септември в село Бачево, общ. Разлог ние от фондация „Идея в действие“ заедно със сдружение ОРТОСИЯ и НЧ „Самообразование 1928 г“ организираме изработване на картата на България… от пластмасови капачки. В изработването му ще ни помагат децата и учениците от селото, а на 10 септември от 19 часа ще представим паното на площада на Бачево под съпровода на песните и танците на местните самодейни състави. На рожден ден като на рожден ден, нали?

Паното – карта на България от пластмасови капачки, ще бъде закачено постоянно в сградата на НЧ „Самообразование 1928 г.“ в село Бачево и ще бъде символ на това, че правилното отношение към отпадъците могат да допринасят за доброто на околната среда и на децата в институциите. Нима това не е страхотен начин да отбележим първата година от старта на една толкова благородна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ! Защото доброто е заразно и действа!

Събитието се реализира с изключителната подкрепа на агенция за преводи и легализация Arte.doc, както и с помощта на Белла БългарияЛактима Балкан bulged.

Медийни партньори на събитието в село Бачево по повод първия рожден ден на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е списаниe 8 и leketo.com.

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top