Коледа от капачки – детската коледна работилница

Коледа от капачки – детската коледна работилница

Коледа от капачки – детската коледна работилница

Няма коментари за Коледа от капачки – детската коледна работилница

Идват празници! За всеки от нас те означават различни неща – изненади, пухкав сняг, ваканция, подаръци, пътуване… Но за всички празниците са времето, което прекарваме време с любимите си хора! И това им е най-празничното, нали?

И така съвсем предпразнично ние организираме една малка коледна работилница за деца „Коледа от капачки“. Капачко много обича децата и още помни емоциите, които преживяхме в село Бачево за неговия първи рожден ден – смехът на децата, техните милион въпроси и чудесни истории… Беше толкова хубаво!

Сега в София ще изработим заедно една красива коледна елха от пластмасови капачки. Тя ще бъде символична. За да я стане тя реалност, се нуждаем от помощта на джуджета – около 35 деца от 5-11 години. Те са добре дошли със своите родители, баби и дядовци, за да можем заедно да се радваме и майсторим, а и да прекараме няколко часа в чудна атмосфера. С нея ние ще изпратим своите добри пожелания, топли прегръдки и усмивки на всички деца, които няма да прекарат празниците с родителите си, защото си нямат родители или защото са изоставени от тях. Ние обаче съз зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ им помагаме, като даряваме по един електроуред за центъра, където са настанени и по този начин им показваме, че не са сами, че има кой да мисли за тях. А това е повече от всичко, нали?

Заедно ще изработим елхата от пластмасови капачки, както и ще майсторим коледни играчки от капачки, защото празникът се носи в сърцето и защото всеки може с нещо, на вид ненужно, да помогне на детенце. С пластмасовите капачки могат да правят толкова много неща, нали?

Каним ви в София на 20 декември, събота в ресторант La Fantasia, който се намира срещу хотел Плиска от страната на хотела, на детска коледна работилница „Коледа от капачки“! Започваме в 10.30 часа и до 15 часа ще слушаме весели коледни песни, ще пием ароматен чай, ще се веселим и майсторим заедно красива коледна елха от пластмасови капачки.

Нашите приятели от „На точки“ ще ни занимават в чудните ателиета за изработване на вълшебни играчки. Приготвили са за всички, които ще дойдат, толкова много интересни начини да си направим сами играчки за елхата.

Входът е СВОБОДЕН! Уточняваме, че местата са ограничени.  Затова молим всички, които искат да участват да заявят билет от тук: https://www.eventbrite.com/e/4589405034  (Молим за заявите билет за всяко дете!)

За да се случи това събитие, сърдечно благодарим на нашите партньори от Синдикалната федерация на служителите в МВР!Синдикална федерация на служителите на МВР

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top