„Коледа от капачки“ – Коледа всеки ден

„Коледа от капачки“ – Коледа всеки ден

„Коледа от капачки“ – Коледа всеки ден

Няма коментари за „Коледа от капачки“ – Коледа всеки ден

Всеки знае кога е Коледа, нали? Всъщност Коледа може да бъде всеки ден, като пресъздаваме всеки ден смисъла на доброто, веселието в сърцата и неочакваните положителни емоции с хората, които ни правят щастливи. Това именно усещане пресъздадохме на 20 декември в детската коледна работилница в София под надслов „Коледа от капачки“. Събрахме се деца, майки и татковци, каки и батковци, баби и лели в уютната обстановка на ресторант La Fantasia. Около 25 джуджета дружно започнахме забавното приключение – да изработим една различна коледна елха. Елха, която да напомня за добрите ценности – за това, че с обикновени неща можем всеки ден да помагаме на децата, които нямат щастието да имат свое семейство и за това, че лесно и забавно можем да помагаме за опазване на околната среда. Всички деца вече познаваха Капачко и с ентусиазъм и бързина разделиха по цветове подготвените пластмасови капачки, които после щяха да се превърнат в коледна елха, в пумпалчета и коледни играчки, в украса за специалната ни рамка за снимки.

За повече сили похапнахме вкусна домашна баничка, приготвена от ресторант La Fantasia. Пийнахме си и от вкусните айрянчета. И така, събрали сили, работилничката затупка със собствено весело коледно сърце. Няколко часа без спиране деца, родители, баби и другите участници лепихме заедно цветни пластмасови капачки по основата от кашон. А в ателиенцето на нашата приятелка от На точки извираха чудни пумпалчета, калинки и красиви забавни играчки.

Няма още измислени думи,  които да пресъздадат преживяване в пълната му сила. Затова и ние правихме снимки, за да запечатаме моментите, усмивките, емоциите и приятелствата. А всеки участник получи за спомен от вълшебната ни работилничка и по един магнитче за хладилник с празничен мотив, за да може Коледа да е всеки ден!

Толкова е хубаво, че заедно откриваме силата на доброто – да помогнем с нещо малко, с пластмасови капачки, например, за да създадем уют на деца и младежи, лишени от родителски грижи и да им покажем, че не са сами! Зелената благотворителност на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е незичерпаема възможност в две изключително важни направления – доброто на децата, лишени от дорителски грижи и опазването на околната среда. И е толкова лесно да правим заедно добро, нали?

Благодарим на всички дечица и на техните придружители, както и на всички участници за това, че ни позволиха да бъдем част от техните добри сърца днес в една чудесна „Коледа от капачки“!

Благодарим и на Синдикалната федерация на служителите в МВР за подкрепата, която направи това събитие възможно, както и на нашите партньори от
sponsori-xmas

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top