Колко струват мартеничките?

Колко струват мартеничките?

Колко струват мартеничките?

Няма коментари за Колко струват мартеничките?

Някой ще каже, че почти отмина женският месец и баба Марта си отива и ще бъде прав! Но въпреки това си заслужава да отдадем заслуженото на всички работливи ръце и сърца, които измайсториха и дариха над 300 мартенички в благотворителната работилничка за мартенички по инициативата ни „Мартеничка направи – от сърце я подари“ в ресторант La Fantasia.

След работилничаката в ресторанта приготвихме специално табло за мартенички, които всеки гост можеше да си закупи – благотворително. И така за близо три седмици събрахме 135 лева от продажбата на над 100 мартенички.

Таблото за мартенички

Целта беше със събраните средства да се закупят материали за творчество за деца с увреждания и проблеми в развитието. Със набраната сума преди Великден ние ще закупим всевъзможни материали, които ще заминат за гр. Свищов, където децата от местния дневен център за деца с увреждания ще могат да изработят красиви украси за празника.

От инициативата „Мартеничка направи – от сърце я подари“ тази година фондация „Идея в действие“ изпрати 700 мартенички на деца с увреждания и проблеми в развитието, а на самия 1 март зарадвахме и бабите и дядовците в дома за стари хора в гр. Пловдив. Усмихнахме и децата от дневен център за деца с проблеми в развитието в гр. София.

Мартеничките тази година заминава по следните направления:

  • Дом за деца с увреждания, с. Медвен
  • Дневен център за деца с увреждания, гр. Свищов
  • Дневен център за деца с увреждания, гр. Велико Търново
  • ДДМУИ „Св. Пантелеймон“, с. Видраре
  • Начално училище „Христо Ботев“, с. Лопян
  • Дневен център за деца и младежи с увреждания, гр. Ботевград
  • Дневен център за деца и младежи с увреждания, гр. Червен бряг
  • Кризисен център за деца жерва на насилие, с. Балван
  • Дом за деца и младежи, с. Балван
  • Дневен център за деца и младежи с увреждания, гр. Горна Оряховица

Колко много усмивки създадохме заедно само можете да си представите! Няма по-ценно нещо от това, нали? Благодарим на всички, които ни подкрепиха и продължават да ни подкрепят!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top