Контакти


Ние обичаме да казваме, че „Офисът ни се намира в сърцата си„. Затова можете да се свържете с нас на посочените по-долу мейл адреси или, за по-лесно, да използвате формата за контакти. Молим да имате предвид, че се стараем да отговаряме на всяко писмо в рамките на следващите 48 часа след получаването му. Благодарим Ви за разбирането и подкрепата!

Организатор: Ива Колева
E-mail: iva@ideainaction.net

Координатор: Зорница Димитрова
E-mail: info@ideainaction.net

Най-задаваните въпроси за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.

 • +

  ЗА КАКВО Е КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

  Зелената благотворителна кампанията, в която събираме пластмасови капачки, предаваме ги за рециклиране и със събраните пари закупуваме уред за дом за деца.

 • +

  ДО КОГА Е КАМПАНИЯТА?

  Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ има само начало, но не и край. Целта е да се събират колкото може повече пластмасови капачки от всякакъв вид, да се помага на природата и на децата, лишени от родителски грижи в България. Вижте повече:http://ideainaction.net/kapachki-v-deystvie-kauza-bez-kray/

 • +

  КЪДЕ ДА ПРЕДАМ СЪБРАНИТЕ КАПАЧКИ?

  Можете да намерите най-удобния за вас пункт в нашата карта с пунктове на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ в България. В случай, че сте събрали повече от 2-3 големи чувала капачки, пишете ни на info@ideainaction.net

 • +

  В КАРТАТА НЯМА ПУНКТ В МОЯ ГРАД. КЪДЕ ДА ПРЕДАМ КАПАЧКИТЕ?

  * Ако искате, можете да ни помогнете да си намерим пункт във Вашия град или село. Ако е така, пишете ни отново на info@ideainaction.net, а до тогава не се отказвайте и продължавайте да събирате пластмасови капачки.

  * Ако имате път към София или най-близкия пункт до вашия град, можете да закарате и оставите капачките там.

 • +

  КАК ДА СТАНА ПУНКТ?

  Всеки пункт трябва да има условия, за да бъде такъв. Пунктът е място, на което освен вие да събирате и други хора ви носят събраните от тях капачки. Трябва да има място за складиране на поне 4 – 5 бр. пълни 120 литрови чувал и да е подходящ за посещение от случайни хора, които ще носят капачки. Вижте повече в статията Що е то пункт?

 • +

  ОТ КЪДЕ ДА ВЗЕМА СТИКЕР ЗА КАМПАНИЯТА?

  * Можете да разпечатате рекламната картинка и да я използвате за популяризация, като вземете файла от тук: файл pdf или файл jpg (голям) (малък)

  * Стикери за кампанията можете да вземете от ресторант La Fantasia в София. Ресторантът се намира срещу хотел Плиска от страната на хотела.

  * Ако сте от друг град, можете да ни пишете на info@ideainaction.net.

 • +

  ЗАЩО САМО ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ? ЗАЩО НЕ И БУТИЛКИ?

  Събираме само капачките, понеже са лесни за съхранение и пренасяне – слагаш в джоба, в чантата и събираш. Те са чиста суровина, без примеси.

Благодарим предварително за подкрепата Ви!

Име (задължително)

Email (задължително)

Град

Относно

Съобщение

35 коментари

 1. Светлин Гърбатов  - юни 17, 2014 - 10:29

  Здравейте,
  Казвам се Светлин и съм част от екипа на Dextrophobia Rooms (http://dextrophobiarooms.com/ , https://www.facebook.com/DextrophobiaRooms)
  Преди една седмица стартирахме нашия проект за интелектуално забавление в центъра на София и се радваме на голям интерес. Имаме желание да се включим в кампанията за събиране на капачки, като ние самите от известно време събираме капачки, но искаме да насърчим и нашите клиенти да събират и носят при нас капачките. За целта ни трябват само малко стикери, които ще ни помогнат да популяризираме и представим каузата. Ще ангажираме за идеята и две заведения, които се намират в безистена, в който се помещава Стаята.
  Поздрави.

  • Калина Иванова  - януари 29, 2015 - 15:14

   Здравейте!
   Искаме да включим в активните кампании и да споделяме и популяризираме прекрасните ви каузи.
   Имаме възможност и място в нашия магазин ComForT HouSe гр.Обзор https://www.facebook.com/ComForT.HouSe.Obzor да организираме работа по кампаниите и най вече да насърчим децата в града ни да са социално ангажирани и отворени към добрите идеи, превърнати в действие!
   Добре дошли и в нашия град!

   • Ива Колева
    Ива Колева - ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ  - февруари 4, 2015 - 23:57

    Здравейте, Калина! Това е чудесна новина за нас и Ви благодарим за желанието и подкрепата за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ! Моля да се запознаете с лесните условия за всеки бъдещ т. нар пункт за кампанията в специалната ни публикация http://ideainaction.net/shho-e-punkt/ и да ни пишете, за да стартираме организацията и обявяването! Добре сте ни заварили в Обзор!

  • Иван Налбантов  - юли 24, 2017 - 22:53

   Здравейте,
   Казвам Иван Налбантов и ви пиша от името на „Българска Федерация по Тенис“. Преди седмица ви бях изпратил мейл, но тъй като не получих отговор от вас, съм принуден да използвам този медиум. Надавям се да получа отговор от вас в най-скоро време.
   Ще съм благодарен и ако ми предоставите телефонен номер, тъй като естеството на проекта не предразполага, комуникация чрез мейл.

   Поздрави,
   Иван Налбантов

 2. Катя Любенова  - септември 17, 2014 - 11:05

  Здравейте, казвам се Катя Любенова и от приятелка разбрах за инициативата за събиране на капачки и вече събираме заедно капачки с доста познати от няколко месеца и ги оставяме в пунктове в София. Нашата инициатива е да събираме капачките от използваните бутилки и пр в една от детските градинки в гр. Хасково (където работи наша позната) като идеята ни е да ги събираме до началото на декември и да измислим някакво поощрение за децата преди Коледа. Обръщам се към Вас с молба да ни помогнете със стикери на фондацията, благодарствено писмо към децата и колектива на градината, някакъв сертификат или друго, за да им благодарим по някакъв начин и да ги стимулираме. Ще ангажираме за идеята и други детски градини и наши приятели.
  Моят имейл е: katia.koseva@gmail.com и ще очаквам да ми пишете.

  Много благодаря,
  Катя

 3. Yasemin  - октомври 11, 2014 - 20:44

  Здравейте и аз ще събера капачки. Въпроса ми е какви капачки да събера само от напитки ли? Капачки от омекотители,шампоани, и бира да събирам ли?

  • Ива Колева
   Ива Колева - ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ  - октомври 15, 2014 - 23:12

   Здравейте, Ясемин! Можете да събирате всякакви пластмасови капачки – напитки, омекотители, дезодоранти, паста за зъби, крем за ръце и др.

 4. Diliana Guzeleva  - февруари 3, 2015 - 14:17

  Здравей те, казвам се Диляна Гюзелева работя в заведение на Боровец и тук също събираме капачки .Какво трябва да направим когато приключим със събирането

  • Ива Колева
   Ива Колева - ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ  - февруари 5, 2015 - 00:04

   Здравейте, Диляна! Радваме се, че ни подкрепяте и на Боровец в заведението, което работите! Нашата кауза няма краен срок и се надяваме да продължавате да я подкрепяте. Молим да ни пишете на info@ideainaction.net, за да уточним организиране на транспортирането на пластмасовите капачки, събирани от Вас! Весело и успешно събиране и можете да ни изпращате на същия имейл адрес и снимки, за да споделяме с останалите събирачи.

 5. Детелина Георгиева  - април 23, 2015 - 08:26

  Здравейте! Пиша Ви от Варна.Под мотото ,,Събираме, рециклираме, помагаме” група ,,Многознайко” от ЦДГ17,,В.Терешкова”се присъедини към инициативата на фондация ,,Идея в действие” и апелира към останалите групи в детската градина да се включат и те,/разпечатахме от вашите стикери, които децата раздаваха като флаери/.Капачките събираме във фоайето на детската градина – събрали сме доста и продължаваме да събираме.Децата са изключително ентусиазирани и амбицирани кой ще донесе повече капачки.Въпросът ми е: актуални ли са адресите на пунктовете за предаване на капачки във Варна? След предаване на капачките възможно ли е да получим някакъв документ, писмо, сертификат или др., за да поздравим децата за положеният труд?

 6. Йорданка Ганчева  - май 21, 2015 - 16:04

  Здравейте,председател съм на Дружество на инвалидите в гр.Поморие .Всички членове от организацията приеха инициативата да събират капачки,като по този начин със събраните средства можем да подпомогнем някои от нашите дейности – лекарства на социално слаби членове,ушиване костюми на групата за стари градски песни,организиране на мероприятия за интегриране на ХУ.

 7. Ивелина  - юни 2, 2015 - 11:35

  Здравейте, аз съм от Варна и от няколко месеца участваме в инициативата и събрахме доста капачки. Малко трудно намерихме пунктовете където ги събират, казаха ни, че от Европът вече не минават да ги събират, а трябва направо там да се носят. Занесохме ги в един от офисите им, само една жена беше в час, останалите не знаеха за какво става въпрос, което ме учуди, но въпреки това продължаваме със събирането дано стигат до вас и най- вече до вашата „Идея в действие“.

 8. Мария  - юни 11, 2015 - 12:37

  Здравейте, има ли в момента място , където се събират капачките? Къде можем да ги предаваме, само в този завод в Пловдив ли? Бихте ли казали адреса му? Можем да му изпратим капачки по пощата или на някой да ги остави? Ако не е тайна бихте ли казали по колко са изкупували килограм капачки и дали не може да ги предаваме в някой пункт за вторични суровини в София и парите направо да ви ги превеждаме? Благодаря

  • Ива Колева

   Здравейте, Мария! Благодарим Ви, че ни пишете и че ни подкрепяте в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Във фондацията и в кампаниите ни нищо не е тайна. За всичко сме дали информация. Заводът в Пловдив се нарича КАСКАДА, с. Царацово, Индустриална зона. Можете да ни пишете на info@ideainaction.net за подробности за питането си. Ще Ви съдействаме за удобство винаги! Има няколко варианта за момента, докато намерим нов логистичен партньор за кампанията. Благодарим!

 9. иван  - юни 17, 2015 - 16:48

  Добър вечер ще можели да се включа в вашата кампания ще ми бъде приятно с вас!

 10. София Медникарова  - юли 24, 2015 - 18:01

  Здравейте и от ММ Солушънс АД!

  Ние сме българска софтуерна компания и подкрепяме активно кампанията „Капачки в действие“.
  Вярваме, че трябва да бъдем активни и отговорни хора в опазването на околната среда и помагането на децата лишени от родителски грижи!
  В тази връзка сме обособили място в офиса за събиране на капачки.
  Поздравления за благородната кауза и страхотната идея!

  • Ива Колева
   Ива Колева - ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ  - септември 9, 2015 - 07:38

   Здравейте, София! Поздрави за Вас и Вашите колеги от ММ Солушънс АД! Благодарим за подкрепата за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ! Пишете ни на info@ideainaction.net и можете на имейл да споделяте снимки от напредъка си, за да насърчаваме и останалите.

 11. ani  - септември 30, 2015 - 18:35

  здравейте аз също работя в магазин на пампорово и събираме капачки.подкрепяме тази прекрасна идея всеки ден с колегите!

  • Ива Колева
   Ива Колева - ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ  - септември 30, 2015 - 21:31

   Здравейте, Ани! Чудесно е, че и на Пампорово ни подкрепяте в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ! Можете да ги транспортирате към Пловдив. Пишете ни на info@ideainaction.net, за да Ви дадем точен адрес, телефон и лице за контакт.

 12. Румяна Пенева  - октомври 7, 2015 - 13:20

  Здравейте! Работя в СОУ „Неофит Рилски“ гр. Харманли.С учениците събираме капачки. Моля дайте ни координати къде да ги предадем.
  Поздравления за благородната кауза!

 13. Юлия  - октомври 8, 2015 - 07:17

  Здравейте!
  В Министерство на икономиката от повече от една година събираме капачки, но е проблем да ви ги предадем. Няколко пъти ги карахме в офиса на обучителния център на ул. Гладстон, който доброволно ги събира и предава на вас. Сега обаче там има само индивидуални занятия и няма кой да се занимава с това. Писах ви мейл, но никой не ми отговори. Не сте оставили и телефони за връзка. Моля, оставете телефон, за да се свържем с вас и да дойдете да извозите капачките, които са в няколко чувала в сградата на министерството на ул. 6-ти септември.
  Очакваме ви!

 14. Svetlio Hristov  - октомври 13, 2015 - 10:49

  Samo kapachki li ? Imam vazmojnost da sabiram vsichko s cherta otdolu na matricata – vsqkakvi butilki ot PP, HDPE, LDPE….tazi grupa, kato koli`estvata sa seriozni.
  Molq za barz otgovor, ne moga da pisha na kirilica, slujebniqt komp nqma.

 15. Величка Крумова  - декември 9, 2015 - 07:01

  Приятели от ,,Енергоремонт,,в Бобов дол са събрали капачки.Как да се свържат с вас?

 16. Krasimira Stamenova  - януари 28, 2016 - 19:14

  Rabotq kato sanitar v SITI KLINIK“Sv Georgi“-Montana,sabrali sme dosta kapa4ki,no nqma kade da gi predademe.Znam za dosta hora v grada koito sabirat.Imame golqmoto jelanie da se vkliu4i i na6iq grad.

 17. Николинка  - юни 27, 2016 - 15:31

  Здравейте, вярно ли е че кампанията за събиране на капачки е приключила и има ли нов пункт за предаването им, защото на старото място в Добрич вече не приемат събраните капачки?

  • Ива Колева
   Ива Колева  - юни 27, 2016 - 23:21

   Здравейте, Николинка! Кампанията продължава, макар че сме затруднени с транспорта. И все пак можете да видите в картата с пунктове къде има възможност да се предават в страната. :0

 18. Поля Томова  - юли 12, 2016 - 15:44

  Г-жо Колева ,
  Възможно ли е да получим някакъв стикер на кампанията с надпис от организаторите , че е за ЖП секция Враца? Никой не е поставял въпроса ,но ми се искаше да знаят служителите, че отиват капачките за тази кампания и че някъде това се знае. Нещо като стимул, осмисляне, яснота.
  Ще съм Ви благодарна ,ако ни изпратите нещо такова.
  Адреса е: гр.Враца, 3000, ул.Васил Кънчов №15 – Железопътна секция Враца. Може и по куриерите на „Европът“ . Ние получаваме пратки, така че би могло да се изпълзва това.

 19. Майя Пашова  - август 10, 2016 - 22:10

  Здравейте, писах Ви преди известно време във връзка със събирането на капачки. Доскоро в Хасково имаше нещо като депо, където се събираха събраните капачки. За жалост нещо се случи и няма къде. Ние разбира се, продължаваме да събираме. Ако може да ни обясните как може да процедираме занапред, ще сме Ви благодарни.

 20. Криси Торосян  - януари 27, 2017 - 10:45

  Здравейте,

  С ентусиазъм се присъединихме към кампанията, току-що разбрахме, че ОФИС 1 вече не приемат капачки. Моля да потвърдите, че в момента е актуален приемо-предавателният пункт на ул. Милин камък 7, София или ако не е – моля, посочете къде можем да видим актуален списък с адресите в гр.София. Предварително благодарим
  Поздрави,

  Chrissy Torossian
  office manager
  Groupama Zastrahovane & Zhivotozastrahovane
  47A „Tsarigradsko shosse“ Blvd,Block V, 1124 Sofia
  tel. +359 2 9158670
  moble: +359 877 366 378
  fax. +359 2 9158899
  e-mail: Chrissy.Torossian@groupama.bg

   Please consider your environmental responsibility before printing this e-mail!

 21. Симеон Игнатов  - февруари 11, 2017 - 11:06

  Здравейте, пиша като председател на Общински младежки съвет – Перник. Общински младежки съвет – Перник е младежка неправителствена организация, която има за цел да овластява младите хора да реализират своите идеи.
  Мисията на ОМС е да повиши гражданската активност на младите хора в община Перник.
  По тази причина всяка година в общинските училища се поставя началото на кампания за събиране на капачки. Ще сме благодарни ако можете да ни посочите пунт за издаване на събраните капачки в близост до град Перник, при възможност да получим рекламни материали като стикери, за да можем да подновим инициативата за събиране на капачки сред училищата в общината и да работим тази годима заедно, за да помагаме на нуждаещите се.
  Благодарим предварително!

 22. Даниел Илиев  - април 26, 2017 - 23:36

  Освен капачките от бутилките лесно могат да се вземат и гърлата, които са дори по-тежки от капачките. Завинтени за капачките гърлата също няма да заемат много място. По този начин събраното количество пластмаса ще се удволи или утрои за нула време. Съвсем не е трудно гърлата да бъдат изрязвани.

  Това е най-лесният начин кампанията да ускори действието си както по отношение на даряването на съответните болници и обекти, така и по отношение на екологичния отпечатък.

  По-малко гърла от бутилки в контейнерите – повече апаратура в болниците!!!

  Всичко е въпрос на действие от ваша страна. Просто трябва да се променят леко текстовете рекламиращи кампанията с добавяне на гърлата в тях наред с капачките!

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top