Мартеничка направи – на детенце подари

Мартеничка направи – на детенце подари

Мартеничка направи – на детенце подари

4 коментара за Мартеничка направи – на детенце подари

Ето ме отново с нова идея за осъществяване! Месец февруари вече е в разгара си и започваме да мислим за празничните дни в него, но и не по-малко за идващия месец март. Обичам традицията за мартеничките на 1. март! Харесвам и идеята, която миналата година заедно с Надето успяхме да им придадем и да зарадваме децата в дом „Щурче“, гр. Средец. Този път можем да зарадваме заедно повече деца, лишени от родителски грижи или нуждаещи се от специални такива поради болест. И така идеята в действие, която стартира днес, се нарича „Мартеничка направи – на детенце подари“ и ще бъде осъществена заедно с приятелите ми от groupidon.bg и студио за творчество arteLIKa на 18. февруари!

Мартеничките са не само нещо, което традиционно си връзваме на ръцете, закачаме на ревера или носим като бижу всяка година по същото време (както си пее Белослава в онази нейна песен). Тяхната идея е да носят здраве – бели и червени, румени – засмени! Или поне, подарявайки мартеничка, ние пожелаваме здраве! Именно с тези пожелания и с подобни чисти мисли реших да споделя идеята си с моите приятели от groupidon.bg, защото заедно можем да бъдем още по-успешни! И така, както обикновено става с хубавите неща, всичко покрай организацията се уреди много бързо и сякаш напълно естествено.

На 18. февруари, събота от 11 часа до 15 часа заедно с groupidon.bg организираме в студио за творчество ArteLIKa на бул. „Цариградско шосе” № 39, вх. Б, ет.2, ап.3 благотворителен уъркшоп (т. е работилница за хора с големи сърца) за изработване на мартенички. Важно е да уточня, че всеки, който иска да участва на 18. февруари, трябва да си разпечата ваучер от http://www.groupidon.bg/sofia/326-blagotvoritelen-uyrkshop-na-Groupidon.bg-martenici . Безплатно е, разбира се, но ваучерите са, за да имаме предвид, колко човека ще дойдат.

Мартениците, които ще направим там, ще бъдат дарени в края на месец февруари на децата от Основно оздравително училище за деца със сърдечно-съдови и белодробни заболявания „Ангел Кънчев“ в гр. Плачковци.

Ако някой обаче няма възможност да се присъеди към нас на 18. февруари, но има голямо желание да дари мартенички, може да ги остави в студио за творчество arteLIKa или в бизнес център МАНИЯ в Студентски град (Рекламен отдел). Можете да оставяте мартеничките, които искате да дарите до 24. февруари, петък.

Миналата година с Надето събрахме около 60 мартенички. Искрено се надявам тази година да успеем да направим и съберем още повече, за да зарадваме и деца, лишени от родителска грижа.

И този път моите приятели от куриерска фирма ЕВРОПЪТ ще бъдат заедно с мен, за да доставим пакетчетата с мартениците, за което сърдечно им благодаря!

Очаквам да ви видя на 18. февруари, събота и заедно да правим мартеничките, с които ще зарадваме децата от Плачковци, а защо не и други дечица!

Related Posts

4 коментари

  1. […] Като по чудо днес, въпреки че е неделя, имах успех да се свържа с дома за деца в с. Дрен. От там с усмивка (усмивките се виждат и по телефона) веднага приеха идеята „Мартеничка направи – на детенце подари“. […]

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top