Мартенички със сърце за специалните деца

Мартенички със сърце за специалните деца

Мартенички със сърце за специалните деца

Няма коментари за Мартенички със сърце за специалните деца

Кой не обича баба Марта?! Децата особено много се вълнуват за празника на мартеничката, нали?

И така именно за да зарадваме децата със специални потребности в неделния предиобед на 8 февруари, противно на твърденията, че никой не помръдва в неделен ден от дома си, се събрахме и творихме мартенички на нашата работилничка „Мартеничка направи – от сърце я подари“! Интересна и весела смесица от хора в различни възрасти – от деца до възрастни, се събрахме, за да майсторим със сърце и ръце мартенички. Както всяка година тези мартенички заедно с дарените от хората, които не могат да дойдат на работилничката в София или не живеят в столицата, ние от фондация „Идея в действие“ даряваме в различни дневни центрове за деца с увреждания или специални образователни потребности в България.

Тази година изпратихме мартенички за над 300 деца и младежи с увреждания в 8 дневни центрове за деца с увреждания и изоставени деца. Мартеничките, които изработихме и получихме с толкова много любов достигнаха до с. Видраре, общ. Правец, с. Лопян, общ. общ. Етрополе, гр. Червен бряг (ЦНСТ и ДЦДУ), гр. Свищов, гр. Велико Търново, гр. Горна Оряховица, гр. Панагюрище.

За пореден път доказахме заедно, че един на вид малък жест може да има страхотен положителен ефект за малките сърчица на специалните деца! За наша голяма радост децата очакваха мартеничките и тази година. За баба Марта те закичиха не просто мартенички, а изпратена обич и пожелания за здраве и добро всеки ден!

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top