Не за един, не за трима, а за петима

Не за един, не за трима, а за петима

Не за един, не за трима, а за петима

1 коментар за Не за един, не за трима, а за петима

Чувала съм от родителите на многодетни семейства да казват, че „Където има за двама, има и за трима“. Харесва ми идеята! Реших да я приложа и в случая с даренията за домове за деца с увреждания по инициативата „От сърце – до сърце“.

И така понеже все повече хора отварят сърцата си за децата и продължават да даряват, имам възможност да добавя още домове за деца и младежи с увреждания към списъка с получатели! Искате ли да знаете подробности?

След като по радостни причини удължих събирането на дарения по инициативата „От сърце – до сърце“ – За буквите и продължавам още да получавам тетрадки, химикали и разни други подобни помагала за децата, реших, че където има за двама (домовете в село Видраре и село Медвен), там има и за четирима, че и за петима! Ето така след проучване на домовете за деца с увреждания в страната и техните нужди, се спрях на още два, които да получат част от събраните ученически пособия.

Това са домовете:

Освен това и една част от дарените на дома в село Видраре фулмастери ще бъдат пренасочени за други деца в нужда. След доставката на първата пратка от дарението ръководството прецени да запази само бройката, която съответства на децата в дома и да не оставя на склад допълнително комплекти за рисуване. Така с тяхно съгласие 5 кашона ще бъдат пренасочени за близкото село Лопян и училището там, което има много голяма нужда от подобни средства за нормалното провеждане на учебния процес и извънкласовите занимания на учениците. Това са деца от социално слаби семейства, които нямат никаква възможност да закупуват помагала от този тип.  За тях ще ви разкажа повече съвсем скоро…

Така домовете – получатели стават 5 вкл. едно училище, а децата, които ще можем да зарадваме – около 250.

И това ако не е добра новина, здраве му кажи! Хора, вие сте невероятни! Изпълвате сърцето ми с огромна радост и ме карате да се усмихвам все повече и повече! Благодаря на всички заедно и на всеки поотделно!

Related Posts

1 коментар

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top