Нов живот за старите изпокъсани книги

Нов живот за старите изпокъсани книги

Нов живот за старите изпокъсани книги

Няма коментари за Нов живот за старите изпокъсани книги

По всичко личи, че сме дарили около 4000 тома литература и периодика и това за последните 3 години, откакто стартирахме инициативата „Новият дом на старите книги“. Това не е малко число и ние от сърце се радваме, че сме могли да зарадваме безброй хора в малките градчета и села в България – читатели в около 20 читалища.

През това време, докато опаковахме и приготвяхме даренията от книги, ние грижливо отделяхме и продължаваме да отделяме такива, които са разпокъсани или просто имат нужда от нова подвързия, за да могат да бъдат използвани. И така се събраха до момента над 100 книги, които чакат да бъдат „съживени“.

Поради тази причина решихме да стартираме кауза за набиране на средства, с които да дадем тези книги на подвързия и след това те да поемат за „новите си домове“ в добро състояние и да бъдат четени и препрочитани, каквото е било намерението на дарителите им. Обявихме тази кауза на страницата на нашите приятели ZaBulgaria.org и се надяваме да получим подкрепата на всички, които биха желали да помогнат в това отношение.

Можете да ни подкрепите в каузата ни „Нов живот за дарените стари книги“ и чрез дарение на банковата сметка на фондацията:

Банкова сметка: BG74RZBB91551003500697
Банков код: RZBBBGSF
В полза на: Фондация “Идея в действие”
Банка: Райфайзенбанк България АД
Клон: София 1504, ул. “Гогол” 18-20

Благодарим предварително за това, че сте с нас!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top