Новата пералня от КАПАЧКИ

Новата пералня от КАПАЧКИ

Новата пералня от КАПАЧКИ

Няма коментари за Новата пералня от КАПАЧКИ

Когато доставяш радост, това се вижда в очите на получателя! Това е най-голямата награда за дарителя, нали?

След като събрахме втория тон от кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, вече знаехме, че на ДДМУИ „Слънчице“ село Горски сеновец, общ. Стражица, обл. Велико Търново му е нужна нова пералня. За уреди в кухнята и пералното домът няма средства и те изцяло разчитат на дарения. Госпожа Ботева – директорката на дома, ни разказа, че последната пералня, която са получили също от дарение, е била преди 10 години и понеже постоянно се експлоатира, много често излиза от строя. А поради спецификата на настанените в дома деца и младежи с умствени увреждания, те имат нужда от работещи уреди, за да провеждат трудовата си терапия. Тази терапия помага до голяма степен за тяхната интеграция в обществото, след като напуснат дома или защитеното жилище. Те вече инсталираха новата си пералня от… капачки!

Ето как с пластмасови капачки може да се подпомогне една изключително важна дейност на дом за деца! Докато мислим за природата на България, ние всъщност помагаме и на децата в институциите.

Един тон пластмасови капачки бяха събрани с помощта на цяла България! Сега напредваме към ТРЕТИЯ тон, за да помогнем с нов електроуред на следващия дом за деца в родината ни. Ако все още не сте се включили, но искате да станете част от нашия екип, пишете ни на hello@ideainaction.net. Можете да проверите местонахождението на пунктовете на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ в страната в нашата карта: http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/.

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top