Новите 10 тона пластмасови капачки в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

Новите 10 тона пластмасови капачки в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

Новите 10 тона пластмасови капачки в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

3 коментара за Новите 10 тона пластмасови капачки в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ

Доброто има почва у нас, мили приятели на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ! Вие сте доказателството за това!

В края на миналата година ние от фондация „Идея в действие“ обявихме поредните тонове в националната зелена благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Тогава бяха станали 15 тона пластмасови капачки и бяхме толкова горди и щастливи от постигнатото с общи усилия. Вие знаете, че за всеки събран тон пластмасови капачки ние даряваме електроуред за център за настаняване от семеен тип в страната.

А сега в разгара на лятото отново имаме какво да споделим! Горещите новини са, че за тези няколко месеца се събраха цели нови 10 тона пластмасови капачки.

Екипът ни постоянно се стреми да оптимизра процеса и да прави събирането и предаването по-лесно и удобно за събирачите на капачки. Често това представлява трудност и отнема повече време от предвиденото, имайки предвид, че цялата организация се извършва на доброволен принцип и без никакво външно финансиране. Разчитаме на доброволци не само за кореспонденцията с хората, но и за складиране, товарене и транспортиране… за всичко. И благодарим на нашите доброволци и на всички, които по един или друг начин ни подкрепят, за да успяваме да вървим напред!

Това е причината и поради която изчакахме до сега, за да обявим поредните 10 тона пластмасови капачки за каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Те отново ще се превърнат в 10 нови електроуреда за центрове за настаняване от семеен тип в страната. Намирането на такива също е трудно, но ние не се отказваме! До момента имаме списък с 5 нуждаещи се дома. Някои от тях са предложени и от самите събирачи в кампанията. Продължава търсенето на останалите 5, за да се обяви пълният списък.

Събирането на пластмасови капачки продължава и КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ все още кара малки и големи да разпространяват мотото „Доброто е заразно“.

Списъкът с пунктове, където всеки може да предаде своите капачки, е актуален. Не пропускайте да видите къде можете да оставите събраните капачки (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/).

Въпреки трудностите, пред които нашият скормен екип е изправен всеки ден, ние продължаваме да виждаме радостта в очите на хората, които ни подкрепят. Освен това вярваме, че каузата си заслужава и дори след време тя да се трансформира, КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ ще доказва своето полезно действие за въпзпитанието в опазване на околната среда и подкрепа на децата в неравностойно положение в България. Съвсем скоро нашият екип ще има и нови членове – добровлци, които да ни помагат в реализацията на този мащабен проект. Безкрайно сме благодарни, че има толкова хора с големи сърца в България и извън пределите й!

Ако искате да бъдете част от каузата на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, можете да се свържете с екипа ни на info@ideainaction.net.

Related Posts

3 коментари

 1. Цветелина Колева  - октомври 24, 2016 - 15:12

  Здравейте,
  Моля да споделите къде са предоставени даренията, за които липсва информация. Колегите от нашата компания биха искали да се информират. Благодаря!

 2. Еми Иванова  - ноември 14, 2016 - 21:00

  Здравейте! През миналата учебна година деца и родители цяла година активно събираха капачки, през лятото ги предадохме в пункт в град Добрич -24 бутилки по 10-11л. За съжаление не получихме никаква грамота или някакъв друг документ, който да стимулира и тази година да събираме капачки. Ще се радвам, ако може да се направи нещо по въпроса.

 3. zavijdat  - април 14, 2018 - 16:48

  А какво направихте с 100 пъти по големите бутилки ?
  Това акт за замърсяване на природата ли е ?

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top