Новият дом на старите книги

Новият дом на старите книги

Новият дом на старите книги

7 коментара за Новият дом на старите книги

Защо?

Прочиташ книга, но само веднъж. Получаваш книга като подарък, но не е по твой вкус. Имаш повтарящи се книги и не искаш да стоят на полиците в библиотеката ти. Наследяваш библиотека, но няма къде да съхраняваш книгите. Ами дари ги! Читалищните библиотеки в малките населени места в България имат нужда от обновяване на библиотечния фонд, но нямат тази възможност. А читатели има и то много и все любознателни!

Какво?

Ние събираме книги, обработваме ги и ги даряваме в малки читалищни библиотеки в страната. Всяка книга получава печат „Дарение от Идея в действие“ и така всеки читател знае, че държи в ръцете си книга, която някой е дарил за библиотеката.

Как? 

Провери кои са пунктовете за приемане на книги за инициативата и остави твоето дарение там. Пиши ни, ако искаш да ги изпратиш по пощата или чрез куриер, за да стигнат до нас.

Къде? 

От 2010 до момента са дарени книги и списания за над 25 читалища в България. Помогнали сме и за създаването на библиотека към НЧ „Пробуда – 2012 – Оходен“ в село Оходен, обл. Враца.

Колко? 

До момента (септ. 2014) сме дарили над 6’430 книги и списания за 27 читалища

Кога?

Инициативата е в „отпуск“ от месец март 2014 година. Имаме нужда от време, за да обработим вече събраните книги и да ги изпраим. Надяваме се да започнем отново да събираме в чаналото на новата учебна година.

Карта с всички направени до сега дарения бихте могли да видите ТУК

Related Posts

7 коментари

  • Ива Колева
   Ива Колева - ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ  - октомври 15, 2014 - 23:13

   Здравейте, Иван! Радваме се, че сте харесали идеята. Тя помага на читалищни библиотеки да обновят библиотечния си фонд.

 1. Катерина  - ноември 3, 2014 - 20:36

  Здравейте, бих искала да участвам, но виждам, че в момента сте в почивка. Имате ли представа кога пак ще могат да се даряват книги и списания? Поздрави!

 2. Бисерка  - ноември 24, 2014 - 15:06

  Здравейте “Идея в действие“, много ви се радвам на инициативата и креативността която имате. Искам да попитам, относно библиотеките в селата, имам желание за такава библиотека в едно село в северозападна България. Преди години е имало действаща библиотека, но сега вече няма. В селото има все още деца в ученическа възраст, и си мисля че една такава библиотека ще е голяма радост за тях. Ако проявите повече интерес, моля да ми пишете и ще споделим подробностите. Благодаря и лек ден.

 3. Ирина  - март 19, 2015 - 11:27

  В края на миналата учебна година изхвърлих девет туби от по 10 литра с капачки. Разделени бяха по цветове. Не намерих къде да ги предам.
  Два от посочените пунктове не съществуваха. Сега учениците пак събират, но аз не ги насърчавам. Страхувам се, че отново ще е „кьор фишек“ – предполагам, чували сте този израз. Грубичък е, но е много точен.

  • Ива Колева

   Ирина, учудваме се, че не сте намерили място да предадете тубите и съжаляваме, че е трябвало да ги изхвърлите. Молим да ни пишете на info@ideainaction.net с информация за пунктовете, които според Вас „не съществуват“. Можете да използвате и всички офиси на куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000, които са ни партньори в кампанията. Разгледайте страницата ни и ще видите местата, където са дарени уредите от кампанията. Всичко е прозрачно и продължаваме да доставяме радост!

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top