„Новият дом на старите книги“ – безсрочно

„Новият дом на старите книги“ – безсрочно

„Новият дом на старите книги“ – безсрочно

Няма коментари за „Новият дом на старите книги“ – безсрочно

Една страхотна идея сякаш сама се задейства и продължава да работи с такова невероятно влияние и разпространение, че няма спиране… От късомеражен, премина в игрален филм! Но поради големия интерес е на път да стане сериал… от онези с много серии!

И така какво следва в „Новият дом на старите книги“ ли?

В края на 2011 година замисълът беше наистина за едно „късометражно филче“ на име „Новият дом на старите книги“ и все пак се събраха около 900 тома вкл. учебници и помощта ученическа литература, които бяха разпределени в читалищата в село Баница, Врачанско и град. Лъки, Асеновградско.

В началото на 2012 година имах още получени книги дарения и реших да направя второ издания – за библиотеката в град Криводол, което беше отразено и с репортаж по телевизия СКАТ.

За да не избягам от филмовата терминология, ще кажа, че тогава сякаш узря напълно идеята, че тази инициатива ще се превърне в постоянна. Не искам да ограничавам хората, които решават да дарят книги и/ или списания да го правят в някакви срокове.

След репортажи и гостувания на живо по телевизия СКАТ и репортажа в централните новинарски емисии по bTV, а и след телефонното ми гостуване в Националното радио още повече хора и то от цялата страна се свързват с мен и вече получавам първите дарения.

Така вече получих 5 кашони с руска класическа литература на руски език от Борис Александров от София и още 3 кашони от семейство Руслана и Калоян Хубенови от Русе, както и над 50 броя книги от Мария Петкова от Пловдив. Искам много специално да им благодаря! Още много други хора ми писаха, че искат да дарят и очаквам да получа техните отделени книги за библиотеките в различни малки населени места в България, а и извън страната.

Ето така инициативата „Новият дом на старите книги“ става постоянна! А моят прекрасен партньор – куриерска фирма ЕВРОПЪТ ще доставя даренията до новите им домове, за което искам да им благодаря от сърце!

Разгледайте библиотеките си, разровете шкафовете и прегледайте книгите и списанията по рафтовете си… И ако намерите нещо – книги, списания или актуални учебници, пишете ми на ivakolevabg@gmail.com

Те ще бъдат прочетени и използвани там, където иначе няма начин да се закупят нови такива.

И така – следете сериала и участвайте в него!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top