От календар – ДАР!

От календар – ДАР!

Няма коментари за От календар – ДАР!

По Коледа и Нова година фирмите по цял свят провеждат своите рекламни кампании. И у нас има обичай да се раздават на служители, партньори и клиенти всякакви сувенири. Но с настъпването на новата година най-актуални се оказват календарите. Календари се продават и по книжарниците, но все по-често по домовете и в заведенията виждам рекламни такива. Аз самата от години не съм купувала календар. Тази година също получих няколко… Всъщност получих няколко в повече! И така се роди идеята…

„От календар – ДАР“

Направих си сметка, колко календари получих по празниците. Колко от тях ще използвам… Колко подарих на роднини и близки… И равносметката е, че ми остават няколко, които трябва или да прибера в гардероба, или да изхвърля. Какво да ги правя иначе?

Знам, че тези факти важат не само за мен. Наясно съм, че и други складират или изхвърлят излишни за тях календари и календарчета, поради невъзможността да ги използват.

Помислих си, че точно тези календари могат да зарадват хора, които не са получили такива.

Ето защо днес говорих с г-жа Юмерова – директор на дом за възрастни хора в с. Гърчиново, обл. Търговище. След като накратко й представих идеята, тя веднага ми каза, че възрастните хора от дома много биха се зарадвали да имат по един календар в стаята си. Един малък жест може да разведри ежедневието им и да създаде разнообразие.

Точно преди Нова година зарадвахме децата в дом за деца без родители „Щурче“, гр. Средец. Сега можем да зарадваме заедно възрастните хора, които не живеят със семействата си.

Очаквам желаещи да се включат в тази идея, за да я превърнем отново в една идея в действие!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top