„От сърце до сърце“ – За буквите

„От сърце до сърце“ – За буквите

„От сърце до сърце“ – За буквите

9 коментара за „От сърце до сърце“ – За буквите

Ето ме пак с нова идея, готова да бъде задействана! Това вече стана моя реплика – „запазена марка“ в началото на всяка нова инициатива…

Представям второто издание на поредицата „От сърце до сърце“ и този път то ще бъде специално посветено на най-българския празник – 24. май – деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Затова инициативата се нарича „От сърце до сърце“ – За буквите и е насочена към децата…

По време на инициативата „Мартеничка направи – на детенце подари“ имах възможност малко по-отблизо да се запозная с нуждите на децата и юношите, настанени в дома за деца и юноши с умствена изостаналост “ Св. Пантелеймон“ в село Видраре. Разговаряйки още в края на месец март с госпожа Капка Радева – социалния работник в дома, научих, че имат нужда от всякакви пособия за писане и рисуване.

Ето така се зароди идеята да стартирам „От сърце – до сърце“ – За буквите, с която да зарадваме децата и юношите в дома със средства за писане и рисуване именно за този светъл български празник! Всеки от нас е наблюдавал по себе си, по децата си или по децата на близки и приятели, че те са тези, които успяват да изразя себе си и да пресъздадат света около себе си пишейки и рисувайки. Точно това е и най-добрата терапия за децата, защото светът на думите и картините е свят – неподправен и истински, видян и пресъздаден през техните детски, невинни очи.

 

Искате ли заедно да ги зарадваме за 24. май.?! Те имат нужда от:

 • Тетрадки голям формат с твърди и меки корици;
 • Скицници;
 • Книжки за оцветяване;
 • Картони – бели и цветни;
 • CD дискове с детски песни и народни приказки;
 • DVD дискове с популярни анимационни филмчета;
 • Пастели;
 • Флумастери;
 • Моливи цветни;
 • Тетрадки малък формат с меки корици;

Нека помогнем да децата от дома в село Видраре да изразяват себе си свободно – да пишат, да рисуват, да пеят и опознават света около себе си!

Както винаги и този път, мога да разчитам на подкрепата на куриерска фирма ЕВРОПЪТ, които ще доставят за своя сметка даренията, за което отново сърдечно им благодаря!

Даренията ще събирам до 18. май, петък, за да мога да опаковам и изпратя всичко, така че децичата да получат пратката навреме за празника на писмеността!

Ако желаете да се включите в инициативата „От сърце – до сърце“ – За буквите, можете да се свържете с мен на

ivakolevabg@gmail.com или да ми пишете в коментар тук.

Вече нямам търпение да видя усмихнатите лица на децата в село Видраре и грейналите им личица!

Благодаря на всички ви предварително за подкрепата и този път!

Related Posts

9 коментари

 1. […] Днес уж беше нормален петък, но в следобедните часове на работния ден ми се обади моята приятелка, чийто офис (офисът на Мания дизайн студио) използвам за адрес за доставка за даренията или място, където всеки, който желае, спокойно може да се занесе и остави своя принос. На пръв поглед нищо особено, нали? Но някак си развълнувано тя ме попита дали чакам някаква доставка за инициативата. Аз имах среща с един дарител, но едва след работа, а и кашончето с пишещи средства, което някой беше оставил в офис на куриерска фирма ЕВРОПЪТ в Пловдив вече беше пристигнало. Отговорът беше НЕ, не очаквах нищо днес! Представете си каква беше реакцията ми, когато тя ми каза, че в момента всички нейни колеги помагат на шофьора на куриерска служба, за да се свалят и складират повече от 20 кашони с дарения, изпратени до адреса на бизнес център МАНИЯ до мен за „От сърце – до сърце“ – За буквите! […]

 2. […] 10. юни, неделя. Заредена с много положителни емоции и настроение потеглих за село Видраре, за да предам и втората част от определеното дарение за децата от дом „Св. Пантелеймон“ по инициативата „От сърце – до сърце“ – За буквите. […]

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top