Първият училищен звънец

Първият училищен звънец

Първият училищен звънец

Няма коментари за Първият училищен звънец

В живота на човек има не един ден, който нарича „специален” – рождения ден, сватбения ден, денят на абитуриентския или абсолвентския бал… Но за децата няма нищо по-очаквано след рождения ден и Коледа, като първия учебен ден! Особено за тези, които за първи път ще прекрачат прага на училището и ще седнат на своето място в класната стая. Наскоро по радиото попитаха дете дали се радва, че наближава първият учебен ден и то с непресторена еуфория побърза да отговори положително.

Помислих си, че искам да виждам този ентусиазъм в очите на всички деца в България! И все пак един чудесен първи ден в училище е следствие на подготовка и инвестиране на средства от страна на родителите. Не обичам статистиките за това, колко излиза на едно обикновено семейство да „обзаведе” един ученик. Определено ми създават неприятно чувство, защото автоматично се сещам за всички деца, които си нямат семейства или пък родителите им живеят на ръба на минимума, но въпреки това искат да се зарадват на факта, че стават ученици…

По този повод и за да могат и тези деца да се усмихват в началото на новата учебна година, посветих една част дарения от ученически пособия, средства за писане и рисуване, както и книжки на децата от пансиона към начално училище „Христо Ботев” в село Лопян, област Етрополе. Те ще пристигнат до децата със сърдечната помощ на куриерска фирма „ЕВРОПЪТ 2000”, които не за първи път показват, че още има хора с големи сърца. От опит знам, че много често нещо малко може да предизвика огромна радост, когато е споделено с някого, за когото знаеш, че е в нужда. Тези флумастери, моливи, химикали и книжки са подарени за възпитаниците в пансиона точно от такива хора – с големи сърца. Целта им е да донесат радост, да накарат дечицата и учениците да се усмихват и да почувстват, че не са сами!

И това е най-голямата награда за всички, които се включват в благотворителните инициативи от поредицата „Идея в действие”. Всеки, който желае да почувства радостта от това да доставиш радост на деца или възрастни в неравностойно положение, с удоволствие може да се включи!

Честит първи учебен ден, малки и големи деца!

 

Послепис: Благодаря на ЕВРОПЪТ за поканата да напиша тези редове по повод Първия учебен ден!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top