Радост в пакети

Радост в пакети

Няма коментари за Радост в пакети

26. февруари, събота. Това е денят, в който имах уговорка с ръководството на дома за стари хора „Св. Василий Велики“ в гр. Пловдив, за да предам дарението от календари за домуващите там. Точно в уговорения час дежурната сестра Снежана Василева очакваше посещението ми. За моя радост не бях сама, а имах компания от няколко приятели.

Още на входната врата едни от възрастните хора ни отвори и каза, че вече ни очакват. Видимо беше учудването на сестрата от пакетите, които носехме. Тя мислеше, че ще са няколко или поне ще са се събрали в една – две торбички и много се зарадва, че наистина ще стигнат за всички стаи в дома.

Занесохме пакетите в стаята на дежурната сестра и заедно с дарението от календари, предадохме и дарените около 110 броя мартеници за хората от дома. Както беше записано и в придружителното писмо, дарението, по повод на което бяхме там, съдържаше 145 броя стенни календари, около 30 настолни календари, около 200 джобни календарчета, а така също и други календари за маса и бюро.

Радостта беше видимо изписана на лицето на сестра Василева. Тя няколко пъти благодари за доброто начинание и за нетрадиционното дарение. Увери ни, че още в понеделник календарите ще бъдат раздадени на хората, живеещи в дома.

Мартеничките, които бяха изненада и допълнение към календарите, се приеха също толкова добре и усмивка. Пожелахме здраве и радост на хората и на персонала, който се грижи за тях от името на всички дарители!

Заредихме се с положителни емоции от сутринта в събота! Това усещане е благодарение на всички дарители. За това благодаря за всички заедно и на всеки по отделно, че направихме това дарение възможно и накарахме хората в дома да се почувстват част от една идея, създадена специално за тях!

„От календар – ДАР“ действа и то успешно!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top