Различни хора – една идея – едно сърце

Различни хора – една идея – едно сърце

Различни хора – една идея – едно сърце

Няма коментари за Различни хора – една идея – едно сърце

Реших да споделя, понеже хубавите неща трябва да се чуват, четат и да се говори за тях! Поне според мен…

Та иска ми се да знаете за положителните реакции и подкрепата, която получава идеята и инициативата „От сърце – до сърце“ – За буквите

Как да си замълча, като буквално всеки ден получавам коментари и писма на електронната си поща от желаещи дарители, които да се включат в инициативата ми, посветена този път на дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Пантелеймон“ в с. Видраре.

Вече имам няколко дарители, като не мога да не кажа за Марина от Варна, която за втори път ми изпраща по куриер нейната „лепта“, както тя сама нарича приноса си или пък Нели, която се включи чак от Норвегия… Целта ми не е да правя списък на дарителите, но за мен в важен един особено интересен факт. В организираните от мен до сега инициативи, както и в настоящата се включват хора – толкова различни – възраст, произход, та дори и с различни политически убеждения. Най-положителното за мен е това, че когато става дума за децата и за хората в неравностойно положение партийната принадлежност се губи в името на благотворителността!

Тук е мястото и да кажа, че младежката организация на БСП – район Изгрев, научили за инициативата, решиха да посветят футболен турнир в подкрепа на инициативата „От сърце до сърце“ – За буквите. Те ще съберат средства, с които ще се закупят учебни пособия, книжки и всичко друго необходимо за децата и младежите от дома в село Видраре, които ще получа, за да прибавя към останалите дарения от инициативата.

Нека уточня, понеже смятам за важна подробност, че поради същността на моите благотворителни идеи аз не събирам пари, които да дарям. Замисълът е да се даряват неща, с които ние можем да се разделим и да дарим. Разбира се, всеки може да закупи и дари своята част, но пари не събирам и не дарявам. Просто не искам да бягам от същността на презумцията си!

Много ми е драго, като преживявам радостта в очите на дарителите си, когато се срещам с тях и когато виждам, че разпространяват идеята сред свои приятели и познати. Усещането е страхотно! Как да не продължавам? Как? Не мога!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top