С усмивка за децата на 1-ви юни

С усмивка за децата на 1-ви юни

С усмивка за децата на 1-ви юни

Няма коментари за С усмивка за децата на 1-ви юни

Първи юни – ден на Детето!

Ех, иска ни се да е ден не само на децата, но и на тези, които още се чувстваме такива!

Но този празник определено може да бъде специален и за всички, които са запазили детството в себе си, както и за тези, които отварят големите си сърца, за да направят поне едно детенце щастливо.

Та именно по повод Деня на детето искам да споделя за осъществяването на инициативата  „От сърце – до сърце“ – За буквите, когато не едно дете днес получи усмивка на лицето си!

Запазих добрите вести за днес, понеже исках да ги съобщя точно на 1-ви юни – Деня на детето!

Вчера радостта ми беше пълна, след като говорихме с г-жа Радева от дома „Св. Пантелеймон“ в село Видраре, а после с преповдигнат тон ми се обади и директорът на дома за деца с увреждания „Света Марина“ в село Медвен – г-н Дончев, съобщавайки, че първата част от дарението вече е пристигнало.

Куриерите на фирма ЕВРОПЪТ както винаги успяха навреме да доставят пакетираната радост за общо над 140 деца в двата дома. Бяха изпратени комплектите за рисуване, които днес са били раздадени на дечицата по случай празника.

Все още продължавам да получавам дарения от тетрадки и пишещи средства, а очаквам и още заявени дарения от нови хора, научили за инициативата. Затова съвсем скоро ще изпратя другата част от даренията за двамата дома за деца с увреждания.

Но това не е всичко! Благодарение на всички дарители, става възможно включването на трети дом за деца с увреждания. А какво по-хубаво от това – да зарадваме заедно още деца!

Една част от даренията за дома в село Видраре планувам да занеса лично и нямам търпение да осъществя това намерение. И така очаквайте съвсем скоро още новини около инициативата, която, някак от самосебе си, беше удължена в полза на децата! А и… за децата не трябва да се сещаме само за празниците, нали?

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top