Шести тон пластмасови капачки преди Коледа

Шести тон пластмасови капачки преди Коледа

Шести тон пластмасови капачки преди Коледа

Няма коментари за Шести тон пластмасови капачки преди Коледа

Какво си пожелахме за Коледа ли? Когато преди по-малко от месец съобщихме с огромна радост за събрания пети тон пластмасови кпачки в кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, ние имахме голямото желание да имаме поне още един тон преди Коледа. И ето – той е факт! По-малко от месец бе нужен за събирането на новия шести тон пластмасови капачки!

Каузата на Капачко – героят на кампанията, се разпознава в цялата страна и печели нови приятели с големи сърца всеки ден, доказвайки, че „доброто е заразно”.

Така с помощта на десетки хиляди българи фондацията – организатор събра и предаде за рециклиране още един тон пластмасови капачки. По-малко от един месец беше необходим да се постигне поредния успех на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. В подкрепа на каузата всякакви пластмасови капачки събират заведения, институции и министерства, училища, детски градини, университети, читалища, български и международни компании в цяла България.

Ние постоянно обновяваме специалната карта с пунктове, където всеки може да предава събираните капачки. Към момента в над 117 пункта в малки и големи населени места могат да се предават пластмасови капачки за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Особен принос за шестия тон има Видин, София, с. Глухар, Димитровград, Хасково, Русе, Велико Търново, Пловдив, Плевен и много други.

Нова пералня ще получи за Коледа преходното жилище за деца от 14 до 18 години към Центъра за настаняване от семеен тип в село Ново село, обл. Видин. В жилището са настанени 12 деца и младежи, лишени от родителски грижи, за които това ще бъде първата пералня. Кампанията доказва, че Коледа може да бъде всеки ден! Този дом ни беше препоръчан от нашия пункт във Видин и специално от Пенка Николова, за което ние благорим сърдечно.  Електроуредът избрахме след няколко разговори с ръководството на ЦНСТ в с. Ново село и конкретно с управителя – госпожа Десислава Узунова. Децата и младежите в социалното заведение вече подкрепят кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ и сами събират пластмасови капачки, за да могат да помогнат и на други свои връстници в страната.

За цялостното транспортиране на събираните количества пластмасови капачки от всяко кътче на България се грижи куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000, която безвъзмездно превозва тон след тон до завода за рециклиране до Пловдив.

Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е безсрочна и всеки може да се включи и да стане част от една завладяваща кауза, която променя обществото ни към по-добро по един напълно непринуден и лесен начин.

С кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, както и другите си благотворителни инициативи ние от екипа на фондация „Идея в действие” заедно с всички, които ни подкрепят в България и българите извън страната постоянно доказваме, че с на вид обикновени идеи може да постигне необикновен ефект – за самите дарители, за цялото общество, за децата, лишени от родителски грижи и за възпитанието в опазване на околната среда.

Всеки, който желае да стане част от каузата на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, може да направи това, като се свърже с нас на hello@ideainaction.net.

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top