Шестият тон и новата пералня от пластмасови капачки

Шестият тон и новата пералня от пластмасови капачки

Шестият тон и новата пералня от пластмасови капачки

2 коментара за Шестият тон и новата пералня от пластмасови капачки

Неотдавна с радост съобщихме на всички, че заедно успяхме да съберем и предадем за рециклиране шестия тон пластмасови капачки в кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.

Още повече се радваме сега, като можем да покажем, че поредният шести тон пластмасови капачки се превърнаха в нова пералня Whirlpool Awo/ C-61000. Едва ли може да се опише преповдигнатият тон от вълнението дори по телефона, когато директорката, на Центъра за настаняване от семеен тип  – преходно жилище в село Ново село, обл. Видин – г-жа Десислава Узунова и ни съобщи, че пералнята е доставена и вече монтирана на предназначеното за нея място.

За Новата година много от нашите събирачи ни пожелаха да имаме много тонове капачки през 2015 и ние благорим за искреното пожелание. Каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е непреходна и няма крайни срокове, защото няма как да спрем доброто да работи, нали?

И така продължаваме да събираме пластмасови капачки от всякакъв размер и цвят и да ги предаваме за рециклиране, а срещу всеки предаден тон продължаваме да даряваме по един електроуред на център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа. Какво ли следва? И колко бързи можем да бъдем? От нас зависи!

За удобство на всички актуализираме картата с пунктове постоянно, затова не пропускайте да проверите дали няма пункт, който да е на подходящо за вас място http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/.

Ако и вие искате да се включите в подкрепа на каузата, но във вашето населено място няма все още пункт (т. е място, където да носите капачките, които събирате), пишете ни на info@ideainaction.net.

Related Posts

2 коментари

 1. Margarig Gorjiev  - февруари 10, 2015 - 12:46

  Някой може ли да ми обясни, защо се събират капачки. Защо не цели бутилки, защо не капачка и пръстенче (от един материал са), защо точно капачки?

  • Ива Колева
   Ива Колева - ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ  - февруари 22, 2015 - 19:19

   Здравейте, на този въпрос сме отговаряли много пъти и пак ще обясним, че капачките са чист материал, който подлежи на многократно рециклиране, но основното е, че са лесни за прибиране и съхраняване в чанта, джоб и др. Не на последно място кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ не е кампания за рециклиране, а има за цел да се насочи общественото внимание към нещо просто, което може да допринесе не само за опазване на околната среда, но и да се подкрепят децата, лишени от родителски грижи в България. КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е едно заразно добро, нали?

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top