Адресът на следващата пратка

Адресът на следващата пратка

Адресът на следващата пратка

Няма коментари за Адресът на следващата пратка

Още ме държат страхотните положителни емоции от дарението в село Константиново за Деня на българските будители!

Препрочитам редовете на Соня Вардева, гледам снимките и сърцето ми се пълни с радост.

Заредена с тази силно положителна енергия, искам да обявя, както обещах, следващото читалище, което ще стане получател по инициативата „Новият дом на сарите книги“ на края на месец ноември.
След като публикувах инициативата на страницата на българските читалища във facebook.com, в самото начало на миналия месец получих едно много мило писмо от Любка Денева от  НЧ,,СЕРАФИМ ЯНАКИЕВ ЧЕРВЕНКО 1933″ село Симеоновец, общ.Септември. Тя ми разказваше за корените на читалището и дейността на хората, които се събират, за да пазят и продължават българските традиции. Всеки път се възхищавам на такива хора и се радвам, че познавам все повече от тях! През лятото мотото на читалищната библиотеката е „Лято в библиотеката“, но нови детски книжки липсват, за съжаление.

Библиотеката към читалището не е голяма и не разполага със средства за закупуване на нова литература, а същевременно обслужва децата и учениците от местното училище, а се опитва и да задоволява желанието на възрастните читатели за интересни книги и списания.  Библиотечният фонд е около 6000 библиотечни единици. За съжаление, през последните години средствата за обновяване на фонда не достигат…

Ето, че „кройката“ на благотворителната инициатива „Новият дом на старите книги“ пасва точно и на това читалище!

Дарените книги и списания ще зарадват читателите в село Симеоновец, както са радвали притежателите им, а това е замисълът на самата инициатива. Има още време да дарите книги и/ или списания за читалището в село Симеоновец. Дарението ще замине в края на месец ноември с прекрасното съдействие на куриерска фирма ЕВРОПЪТ, за което отново искам да им благодаря!

Ако имате желание да дарите, можете да оставите книгите и/ или списанията на адрес в София:

Студентски град, Бизнес център МАНИЯ, ул. „Йордан Йосифов“ 4, ет. 2 Рекламен отдел

или да ми пишете на iva@ideainaction.net .

Благодаря на всички хора с големи сърца, с които заедно ще зарадваме малки и големи в село Симеоновец!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top