Сърцето на работилницата за мартеници

Сърцето на работилницата за мартеници

Сърцето на работилницата за мартеници

Няма коментари за Сърцето на работилницата за мартеници

Понякога ми иде не да пиша, а само да се усмихвам, защото думите рядко могат да изразят големите емоции, които ме вълнуват! Така се чувствам след вчерашния благотворителен уъркшоп, който организирахме заедно с приятелите ми от groupidon.bg и студио за творчество arteLIKa. Вижте, колко много хора с големи сърца се бяха събрали на едно място и колко сърцат резултат постигнахме заедно!

Трябва може би да започна с това, че когато разбрах, че 25 човека са взели ваучери от groupidon.bg за благоторителния уъркшоп по идеята ми „Мартеничка направи – на детенце подари“, се радвах страшно много. И все пак човек знае от различни обявявани събития и в социалните мрежи, че не всеки заявил, идва след това. Е, в нашия случай не беше никак така! И това ме изпълва със страшно много щастие!

В 11 часа започнаха да се събират един по един различни хора, научили по различен повод за работилницата. Имаше толкова разнообразни участници и, разбира се, дечица с родителите си, които не само правеха мартенички, но и рисуваха картички за децата, за които са предназначени мартеничките.

И така се бяхме събрали наистина около 25 ентусиазирани момчета и момичета и съсредоточено, но и много весело направихме много хубави и шарени мартенички. На пръв поглед някакви си конци и прежди се превръщаха в ръцете ни в пъстри мартенички за ръка или за закачане.

Запознахме се, разговаряхме, забавлявахме се и се оказа някак естествено, че общата идея да зарадваме дечицата с тези красиви мартенички ни обедини изключително много.

Представям гордо резултата на нашата обща дейност от благотворителния уъкршоп вчера в цифри и снимки: 163 броя ръчно изработени уникални мартенички и още 60 броя закупени и дарени такива!

Някои не можаха да участват в правенето, но донесоха или изпратиха мартеници за инициативата.

Благодаря за всички – не само, че се забавлявахме, докато правихме мартеничките, а и за това, че това няма да е единствената ни обща добра кауза!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top