Сърцето на Великден

Сърцето на Великден

Сърцето на Великден

Няма коментари за Сърцето на Великден

Пролетта е тук! С всички нейни прекрасни страни и всички празници, които са свързани с този красиви моменти и преживявания…

Идва и Великден – един велик ден за много от нас! Всички цветове около този голям празник, цялото въображение, което влагаме в приготовленията, палитрите за боядисването и украсяването на яйцата и всички декорации… Това е цял свят от емоции и радост!

Ето това ни подтиква да обявим именно преди Великден инициативата „От сърце – до сърце“, която ще бъде насочена към децата с увреждания, които развиват уменията и усещанията си за света в творческата терапия в дневните центрове или домовете за деца с увреждания! Те също се подготвят да украсяват айца, да рисуват картини и картички, да майсторят декорации за празника. Ние бихме искали да им помогнем, като им дарим материалите, с помощта на които ще могат да развихрят фантазията си и да почувстват полезни и пълноценни.

Затова стартираме от 5-ти, петък до 15-ти април, понеделник събиране на:

 • хартия – бяла и цветна
 • картон – цветен
 • мачкана хартия за цветя и декорация
 • цветни моливи
 • пастели
 • боички за рисуване – с четка или с ръце
 • четки за рисуване (с дебели дръжки)
 • линийки, острилки, ножички, гумички и др. пособия
 • всякакви материали за декорация
 • химикали

Тук е мястото и да обявим, че ще използваме средствата, събрани от кампанията, проведена по време на форум КЛЮЧ – ПЛЮС в УНСС на 16.март „Колко струват жълтите стотинки?“ за закупуване на материали за творческата терапия на децата с увреждания. Цялата сума, която събрахме от жълтите стотинки тогава, а и заедно с включилите се извън форума дарители, е 163,03 лева.

Можете да използвате следните адреси в София, за да предадете на място дарението си:

 • Копирен център Мания 6 на ул. “Триадица” 4, точно на гърба на Министерски съвет. Работното време е от 08 часа до 20 часа всеки ден без събота и неделя.
 • Мания Дизайн Студио, Бизнес център МАНИЯ, ЖК Студентски град, ул. “Йордан Йосифов” 4, ет. 2. Работното време е от 09 часа до 18 часа всеки ден без събота и неделя. През останалото време можете да оставите дарението в денонощния копирен център на партера.

За всички, които нямат възжност да предадат на място в София даренията си, а желаят да се включат в инициативата ни за Великден, могат да ни пишат на hello@ideainaction.net, за да се координираме.

Предварително благодарим сърдечно за подкрепата на всеки един от вас, защото заедно отново можем да сътворим усмивки по личицата на децата с увреждания! А това е смисълът на празника!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top