Събуди книгите си!

Събуди книгите си!

Събуди книгите си!

Няма коментари за Събуди книгите си!

Наближава бавно и славно денят на българските будители 1-ви Ноември!

Зачетох се в Wikipedia и там пише, че „Денят на народните будители“ е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и будители на възраждащия се национален дух“. Звучи толкова въодушевяващо, нали?

И ето, че вече имам повод да обявя нов старт на инициативата „Новият дом на старите книги“!

Наскоро пак ми попадна една телевизионна реклама, как парите ни спят… Не, не, няма да отварям тема за пари и спястявания! Не това е целта ми! Просто се сетих, че и книгите също могат да спят!

Със сигурност имате някоя книга, която сте чели на плажа това лято, но нямате намерение да отворите втори път или сте натрупали списания, които вече няма да прелиствате…

Може би познавате някого, който има стари книги, които не иска да продаде за никакви пари на букинистите, но с удоволствие би дарил за добра цел – за да могат хора, които имат желание да четат, но нямат възможност да си закупят сами.

А може би имате повтарящи се екземпляри – книги, списания или научно-популярна литература? Или пък сте получили подарък книга, която не е по вкуса ви, но на друг тя би се харесала?

Това е целта на „Новият дом на старите книги“ – събирам книги и списания, които „спят“ при вас, но ще бъдат активно използвани в читалищни или училищни библиотеки в малки населени места, където обикновено годишният бюджет за закупуване на нова литература е около 300 лева.

Нека заедно да бъдем част от един истински празник и да събудим духа за знание у хората, които ще бъдат получатели на дарението! Както винаги, така и този път куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000 ще са моят изключително благороден партньор, който поема транспортирането и доставката на пратките по дестинации, за което искрено им благодаря!

До няколко дни ще мога да конкретизирам и самите места, на които ще се дарят книгите и списанията.

Ако искате да участвате и да зарадваме заедно деца, младежи и възрастни в едно или пък няколко населени места в България с нови книги и списания, пишете ми коментар или на ivakolevabg@gmail.com

Краят на тази конкретна акция на „Новият дом на старите книги“ е 24. октомври.

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top