Условие: Безусловно

Условие: Безусловно

Условие: Безусловно

Няма коментари за Условие: Безусловно

Обикновено условията са нещо, което ограничава!

Идеята обаче на поредицата благотворителни инициативи „Идея в действие“ е да прави нещата възможни, а не невъзможни. Вече имам доста опит в осъществяване на обикновени идеи и, както се казва, от опит знам, че доброто не може да се ограничава и поставя в рамки.

И все пак хубаво е да има граници за разпознаване, не за нещо друго!

„Новият дом на старите книги“ е инициатива, създадена като по кройка за българските читалища, за малки училищни библиотеки, за деца и възрастни, които живеят в социални заведения.

Читалищата  – това напълно българско изобретение за съхраняване на духа на българите, е място, кето трябва да се поддържа и развива с всички сили и във всяка насока. Ето точно тук намира мястото си „Идея в действие“ с инициативата за книгите!

Предоставените книги и списания са безусловно дарени от хора с големи сърца, каквито са всички, които решават да се включат, именно за да бъдат също дарени на читалища и библиотеки – там, където бюджетът не стига, а желаеши да четат – има в изобилие.

Единственото условие е да разкажете за читалището и населеното място, където се намира. Споделете за хората, които се срещат там, за читателите, за мероприятията, които организирате… Направете дарителите част от живота на читалището си и на градчето или селото си! Покажете в снимки, ако разполагате с такива, с какво се гордеете от дейността и историята на читалището или библиотеката си! Нека усетим заедно духа на читалището във вашето населено място!

От сега се радвам да организирам даренията за всяко едно читалище, така че ВИЕ сте наред!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top