Време за мартенички

Време за мартенички

Време за мартенички

5 коментара за Време за мартенички

Как само бърза времето! До вчера помагахме на дядо Коледа, а днес на вратата хлопа баба Марта… Дойде време да помислим пак за мартеничките!

Отново можем да закичим десетки деца с усмивка! Не просто с бял и червен конец, а с красива мартеничка да украсим дрешка, ръчичка или стая, за да им помогнем да се чувстват част от нещо, направено специално за тях. Тази година инициативата „Мартеничка направи – от сърце я подари“ ще бъде насочена основно към дечица от детски дневни центрове за деца с увреждания и деца със специални нужди. За сега получатели ще станат дневните детски центрове в гр. Банско, гр. Свищов, гр. Велико Търново и гр. Асеновград, но постоянно ще добавяме нови и нови…

 

Всички, които желаят да бъдат част от невероятния дух на инициативата, могат да дойдат на специалната РАБОТИЛНИЧКА ЗА МАРТЕНИЧКИ. Ето и подробности за нея:

 • Дата: 17. февруари, неделя
 • Време: от 10.00 до 14.30 часа
 • Място: пица – ресторант La Fantasia срещу хотел Плиска в София
 • Вход: свободен
 • От нас: Ще донесем прежда и много положителни емоции
 • От вас: Можете също да донесете прежда, маниста и други материали и помагала за изработване на мартенички или на картички за баба Марта с пожелание за дечицата
 • Важно условие: Елате в добро настроение и си носете усмивките!

Благодаря на пица – ресторант La Fantasia, които отвориха голямото си сърце и ни предоставиха втория етаж на ресторанта, за да се съберем – всички сръчни ръце, малки и големи, които пожелаят да дойдат. Това е фантастично!

Ако не можете да дойдете на работилницата, но желаете да дарите мартенички, можете да използвате двата адреса, за да предадете лично или да изпратите дарението си:

 • Копирен център Мания 6 на ул. “Триадица” 4, точно на гърба на Министерски съвет. Работното време е от 08 часа до 20 часа всеки ден без събота и неделя.
 • Мания Дизайн Студио, Бизнес център МАНИЯ, ЖК Студентски град, ул. “Йордан Йосифов” 4, ет. 2. Работното време е от 09 часа до 18 часа всеки ден без събота и неделя. През останалото време можете да оставите дарението в денонощния копирен център на партера.

Крайният срок за събиране на мартеничките е 22. февруари, петък.

И тази година имаме възможност да подарим усмивка на деца в неравностойно положение. Благодаря на всички големи сърца, които ще помогнат това да се случи!

Related Posts

5 коментари

 1. Velislava Ivanova  - февруари 4, 2013 - 09:02

  Ще може ли и да донеса готови, една позната ми ги даде за вашата инициатива… освен, че ще и помагам!

  • Ива Колева
   Ива Колева  - февруари 4, 2013 - 21:41

   Здравей, Велислава! Разбира се, че можеш да донесеш готови мартенички! Благодаря и на теб, и на твоята позната за подкрепата! :) Ще те чакаме!

 2. Lora Hristova  - февруари 9, 2013 - 21:20

  Чудесна инициатива.
  Но да знаете, че и те умеят да правят мартенички. :)
  Заповядайте да си купите мартенички, сътворени от децата от ателие Прегърни ме, в организирания от тях магазин за един ден на 13 февруари 2013 г., (сряда) от 16.00 до 20.00 ч.ресторант К.Е.В.А., ул. „Раковски” № 114.

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top