Второто дарение за с. Оходен

Второто дарение за с. Оходен

Второто дарение за с. Оходен

Няма коментари за Второто дарение за с. Оходен

Спомням си, как господин Иванов – кметът на село Оходен, ми каза, когато говорихме по Коледа, че чудесата явно стават… Тогава събраните книги за новооткритото читалище и библиотеката към него бяха изключително малко и изглеждаше, че едва ли ще могат да съберат необходимите 3000 тома, за да си имат библиотека по правилата на закона. Именно по Коледа по инициативата „Новият дом на старите книги“ дарихме 200 книги и списания и това беше само първият ни принос към прекрасното дело, което хората бяха започнали – да си имат читалищна библиотека в селото.

Само 3 месеца по-късно библиотеката към НЧ „Пробуда – 2012 – Оходен“ в село Оходен си има назначен секретар, а събраните книги са над 1000! И днес ние отново изпращаме 4 кашона с 318 тома литература и периодика на различна тематика – от енциклопедична до развлекателна.

Няма да спрем да мислим за това читалище и с всяка новост около развитието на читалището, ще ви информираме с радост!

В следващите дни още едно читалище ще научи, че ще стане получател по инициативата „Новият дом на старите книги“. Кое ще е то ли? Следете ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ и се зарадвайте с нас!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top