Възможен избор

Възможен избор

Възможен избор

Няма коментари за Възможен избор

21.01., събота. Връщам се от Пловдив. Пренареждам мислите си и смятам да не премълча изненадата от един – така да се каже –  „възможен“ избор. Понякога нещата не се получават, както сме ги планирали, а този е един от тези моменти в моя план на развитието на инициативата „От календар – ДАР“ – 2012 година…

Имам малко повече от две новини от Пловдив. С коя да започна – с добрите или с „лошата“?

Не мога да не започна с това, че се срещнах с две нови за мен лица – на две усмихнати момчета с едкакви имена и голям ентусиазъм. Двамата се включиха буквално веднага, след като научиха за инициативата и набързо идеята за календарите беше популяризирана сред членовете на младежката организация на БЧК в Пловдив и на една друга организация за работа с доброволци в града.  Краткото преброяване след срещата ми с тях е – около 200 джобни календарчета и още няколко стенни календари. Благодаря ви, момчета!

В Пловдив има събрани и тези дни се очакват още календари, които ще отидат при възрастните хора от поне два дома в региона. Ще обявя домовете, след като окончателно уточня с ръководствата им, за да е напълно сигурно и добре организирано.

Тук някъде е и мястото да споделя за едно изненадващо за мен развитие на инициативата. Всъщност прибирайки се в Пловдив вчера, аз имах намерение днес на 21.01. да занеса събраните в града календари, в Службата за домашен социален патронаж в ЖК Христо Смирненски. Миналата година те получиха не малко количество. Тогава заедно със свидетелството за дарение, аз бях уверена от дамата, която ги прие, че хората ще се зарадват на този жест, а заедно с възрастните хора по домовете си, други такива от клубовете за пенсионери или клуба на авиаторите от запаса също ще се почувстват докоснати от идеята. Още веднага се разбрахме, че хората, за които се грижи службата, непременно ще бъдат включени в разпределението на календарите през 2012 година. Вчера обаче в телефонния разговор, който проведох със същата госпожа, тя любезно ме отпрати с думите: „Нашите хора се радват повече на вафлички или други такива дарения…“ За момент изпаднах в недоумение. После се опитах да я разбера… И все пак още не разбирам мотива, защото аз не съм поставяла въпрос „Календари или вафли?“ …Идеята „От календар – ДАР“ е еднозначна!  Но, както и да, и такъв избор е възможен и няма да го анализирам повече излишно…

Споделям, защото това е част от развоя на събитията на „От календар – ДАР“. Разказвам това и за да са информирани всички дарители за другата страна на медала, а може би и за да осъзная аз самата, че не всеки би харесал идета. Но в това няма нищо лошо! Правилото за положителното мислене ме кара да кажа и в този случай: На определената бройка за Службата за домашен социален патронаж в Пловдив ще се зарадват други баби и дядовци, които (освен всичко друго) имат нужда и от един малък сърдечен жест, какъвто е един календар на стената над леглата им!

Ние за тях го правим, нали?

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top