За библиотеката в село Яврово

За библиотеката в село Яврово

За библиотеката в село Яврово

Няма коментари за За библиотеката в село Яврово

Още едно читалище ще получи книги и списания, дарени по инициативата на фондация ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ – „Новият дом на старите книги“. Това е народно читалище „Пробуда – 1923“, село Яврово, община Куклен, Пловдивско.

То се помещава в сградата на старото училище, където ученик е бил и известният писател Николай Хайтов. Жителите на селото са доста будни хора, които не подминават никой празник и участват в много самодейни групи към читалището.

Библиотеката има нужда от подновяване на фонда си, за да може да задоволи любознателните си читатели, които се увеличават особено през летните месеци и търсят разнообразие и в книгите!

Ето, че ще можем да зарадваме още хора, жадни за българско и родно! Приготвили сме им една пратка от около 200 броя книги и списания на различна тематика и от различен жанр. Дано им харесат!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top