За читателите в село Българка

За читателите в село Българка

За читателите в село Българка

Няма коментари за За читателите в село Българка

Уж това е просто едно село в Силистренско, а носи такова забелжително име – село Българка! Наскоро се запознах с историята на читалището и след като то се „прероди“ на 11.06.2013 и възстанови истинската година на създаване си след дълго чакане, ние решихме да го подкрепим във възстановяване на читалищната библиотеката.

С голяма радост в сърцата искаме да обявим, че следващото читалище, което става получател по инициативата ни „Новият дом на старите книги“ ще бъде НЧ“Христо Ботев – 1941 – Българка“ в село Българка, община Силистра.

То всъщност води началото си от 1941 година, когато в една от стаите на железарската работилница на Цоню Стоев е открито читалище. Днес читалището се гордее със самодейните си състави – живи благодарение на сърцатите си членове, които влагат мнго страст в запазване на българския дух.

Ние приготвихме около 200 книги на различна тематика за читателите в село Българка! Те ще заминат до края на настоящата седмица и се надяваме да ги зарадваме, както сме радвали други читатели в други малки населени места в България.

Да са ни живи и здрави! И да ги има още много години!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top