За идеите от сърце – в Нощен хоризонт по БНР

За идеите от сърце – в Нощен хоризонт по БНР

За идеите от сърце – в Нощен хоризонт по БНР

4 коментара за За идеите от сърце – в Нощен хоризонт по БНР

Колко голям е светът? И колко хора има в него? Колко често се срещаме с нови хора, които изпълват деня ни с нов живот?

А какво общо имат медиите?…

Ето на тези уж обикновени въпроси искам да дам кратък отговор в следващите няколко реда.

Случайно или … по-скоро не – понеже нали няма случайни неща в живота, вчера с мен се свърза една от водещите на предаването „Нощен хоризонт“ по Българското Национално Радио – Кармен Манукян, като ме покани да й гостувам в рубриката „Светулки: Доброто, което ходи по хората“. Намерила ме в интернет и запознала се с осъществените идеи от поредицата „Идея в действие“, водещата желаеше да бъда неин гост на живо по телефона. Зарадвах се и приех с удоволствие!

Няма да крия вълнението, което изпитвах, още когато обсъждахме подробностите през деня и как то нарастваше с приближаването на Новините в 2 часа след полунощ на 4-ти срещу 5-ти юни, защото моето гостуване започна след тях. Един искрен и непринуден разговор се получи и все още усещам приятното чувство на подкрепа и съпричастност, което присъстваше в ефира! Можете да чуете записа от личния ми архив тук:

05_06_2012_Iva_Koleva.mp3

Да! Светът е толкова голям, че стига по-далеч от погледа ни, а хората в него са много повече, отколкото можем да си представим. Сред тях пък има още повече хора с главно Х и това спокойно може да освежи деня ни, стига да можем да ги забележим, нали?

А медиите ли? Те просто имат друг канал, за да правят света по-малък и хората в него – по-близо един до друг!

Вие сте моите хора с големи сърца в големия свят на България, а и извън нея! Благодаря ви!

Related Posts

4 коментари

  1. petar velchev  - август 21, 2012 - 18:29

    Как ще ходи доб,ото по хо,ата като хо,ата не знаят как и от къде да се научат на доб,ота

    • Ива Колева  - август 22, 2012 - 03:34

      Петър, нали знаеш, че който иска, намира начин да се научи на всичко, а още повече на добро. Хората, които подкрепят инициативите само доказват, че доброто ходи по хората все още! А нали надеждата е тази, която крепи живота?!

  2. […] Чувала съм от родителите на многодетни семейства да казват, че “Където има за двама, има и за трима”. Харесва ми идеята! Реших да я приложа и в случая с даренията за домове за деца с увреждания по инициативата “От сърце – до сърце”. […]

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top