За отборната игра извън спорта

За отборната игра извън спорта

За отборната игра извън спорта

Няма коментари за За отборната игра извън спорта

Тирсо де МолинаТирсо де Молина е казал, че „Да си жена и да мълчиш са две несъвместими понятия“! Бил е прав или поне звучи правдоподобно… И все пак аз не мога да мълча, не само защото съм жена, а и защото не мога да си мълча за хубавите неща, които ни се случват покрай кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТИЕ!

Преди броени дни имах възможност да разкажа на слушателите на БНР в предаването „Нощен хоризонт“ с водещ Кармен Манукян за най-новата ни кампанията, която стартирахме на 11 септември, а именно КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.

Гостуване в предаването Нощен хоризонт с Кармен Манукян по БНР

В края на миналия месец пък гостувах в рубриката „Камъче в обувката“ на предаването „Усещане за жена“ по TV7. Водещата Калина Крумова беше учудена, че пластмасови капачки, както и други привидно ненужни неща, които събираме в благотворителните инициативи на ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ могат да генерират толкова много положителна енергия. Радвам се, че можах да убедя и нея, а и зрителите, че „доброто е заразно“!

И ето как стигаме именно до същността на кампанията – отборната игра! За отбори се говори обикновено в спорта, но отборът е нужен и съществен елемент в успеха на всяка кауза. Преди всеки мач можем да чуем, че „се играе за победа“, нали? Е, и ние играем за победа и сме един отбор! Победата ни ще е да успеем да помогнем да повече домове за деца, лишени от родителска грижа да имат електрически уреди. Първата ни цел е пералня за дом „Щурче“ в гр. Средец, както вече сме споделяли. Тази цел става все по-обозрима, имайки предвид всички писма и съобщения, обаждания и споделяние тук, във фейсбук или очи в очи – чрез роднини, познати, приятели, колеги, приятели на колеги, приятели от школите по танци или фитнеса, читалищата – нашите верни приятели и още много фирми и институции в цялата страна.

Как да мълча? Кажете ми, как да мълча при наличието на подобни новини?!

Отборът на събирачите има тренировъчна база не само в градове като София, Пловдив, Варна, Бургас, Своге, Шумен, Ямбол, Велинград, Широка лъка, но и в много по-малки населени места. Включиха се и продължават да се включват много магазини, заведения – кафенета, сладкарници и ресторанти, фитнес салони, танцови школи, учебни центрове, школи по изкуства и инстуции.

Да си част от отбора не е трудно, няма приемен изпит. Ако искаш, можеш да „играеш за победа“ без да си тренирал. Важно е да имаш голямо сърце и ентусиазъм! Всеки може да участва, защото „колкото повече – толкова повече“, нали знаете?

Отборът на събирачите постоянно набира нови попълнения и се радва да може да разширява диапазона на въздействието си. Така че независимо къде живеете в България, ако имате желание да станете пункт за събиране на капачки или да събирате такива, пишете ни на hello@ideainaction.net, за да разберем за вас и да можем да организираме извозването на капачките, когато сте готови да предавате такива. Търсим и място в София, където да можем да съхраняваме събраните количества и ако имате такова, което да можете да ни предоставите на драго сърце, бихме се радвали да дадете знак за това.

caps sticker

Ако пък имате възможност да отпечатате рекламни стикери за кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, свържете се с нас, за да ви предоставим файл за печат!

Благотворителността е отборен спорт. Звучи налудничаво да използваш спортна терминология, когато говориш за нещо, което правиш от сърце, но пък нали и в спорта всичко се получава, само ако вложиш сърцето си за постигане на успех! Нашият успех ще бъде повече усмивки на детските личица!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top