11 тона пластмасови капачки за децата и природата

11 тона пластмасови капачки за децата и природата

11 тона пластмасови капачки за децата и природата

Няма коментари за 11 тона пластмасови капачки за децата и природата

Приятели, имаме си нова радост!

Зелената благотворителна кампания завладя цяла България и вече има ЕДИНАДЕСЕТИ тон пластмасови капачки

Посред лято, точно в деня на тишината ние не можем да мълчим! За нас е удоволствие да съобщи поредната положителна новина в кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. На лице е вече единадесети тон събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки с благородна и екологична цел.

Цяла България се включва в зелената благотворителна кауза и това само ни радва всеки ден. Заедно с всички вас подпомагаме децата в неравностойно положение и работим за опазване на чистота на околната среда в страната ни. Пластмасови капачки от всякакъв вид се събират в детски градини и ясли, училища, университети, институции, частни български и международни компании, заведения за обществено хранене, читалища и др. Едни от най-активните места в България са във Варна, Видин, София, Пловдив, Кюстендил, Плевен и безброй още малки населени места.

Единадесетият уред е отново хладилник. Радваме се да споделим, че той вече е настанен в новосъздадения център за обществена подкрепа в кв. Факултета в столицата. Центърът ще предоставя услугата „полудневна градинска група“ за деца от 3 до 6 годишна възраст от уязвимите общности. Това сподели в множеството ни телефонни разговори госпожа Ивелина Михайлова – координатор Проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“. Целта на детската градинска група е превенция на исоставянето, повишаване на училищната готовност и повишаване на качеството на грижата за детето в семейна среда за деца от уязвимите социални групи.“ В самата детска градина също ще се събират пластмасови капачки в подкрепа на каузата на кампанията, за да участват в следващи дарения за други социални услуги в България. Това ще служи за положителен модел на възпитание у децата там.

Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е организирана на доброволен принцип и работи с постоянна помощ от доброволци, няма краен срок и постоянно се развива. Може да се включи всеки и да стане част от една завладяваща кауза, която променя обществото ни към по-добро и създава устойчив модел на поведение за малки и големи.

С кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, както и другите си инициативи екипът на фондация „Идея в действие” постоянно доказва, че с на вид обикновени идеи може да постигне необикновен ефект – за самите участници, за цялото общество в опазване на околната среда.

Всеки, който желае да стане част от каузата на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, може да направи това, като се свърже с организаторите от фондация „Идея в действие“ на info@ideainaction.net.

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top