13 начина да отворим бира без отварачка

1
10579
13 начина да отворим бира без отварачка

Когато наистина ти се пие студена бира, но нямаш отварачка. Събрах няколко идеи как да отворим бира с подръчни средства преди да се стопли или просто искаме да направим впечатление в компанията! И ако все пак сред вас има някой, който се чуди защо бирата е толкова важна за повечето хора, ще цитирам един велик подарък за всеки фен на бира, на който попаднах наскоро в онлайн БГ магазин, защото „Най-доброто решение на всички проблеми е БИРА„.

Да отворим бира с ключ

Много е просто – ключа се поставя между капачката и ръката. Ако нямаме ключове и моната от 1 или 2 лв също ще свърши работа. Завърта се леко и бирата е готова за пиене! Както сами сте се досетили става не само с ключове за колата 🙂  Бъдете внимателни с този начин, защото на едно коледно парти, една колежка заради този номер нямаше с какво да си отключи у тях.

Да отворим бира с друга бира

Това е супер вариант, който може да ползваме до последната бира – буквално. Във видеото е обяснено и показано нагледно как да го правим. Както ще видите, пазете празна бутилка, която ще е за отварянето на последната бира. Използвайки този метод, никога не ми се е случвало да отворя горната бира, но знае ли човек…

Да използваме метална лъжица за отваряне на бирена бутилка

Този метод е доста разпространен даже сякаш съм виждала повече хора да използват дръжката на приборите, но не съм голям фен на този начин, защото винаги изкривява. Както всеки метод до сега и този е много прост и лесен за изпълнение.

Запалката като отварачка

Когато инцидентно седнем с приятели да пием бира, все някой ще има запалка, като няма отварачка. Ето го и този начин за отваряне на бира със запалка. Важното при него е да обхванем здраво гърлото на бирата, а после с едно движение и запалка бирата е готова.

С червило

Подобно на метода със запалката може да отворим бира с червило или с балсам за устни.

Бравата на вратата

Ако сте решили да пиете в парка този метод няма да ви свърши работа. Все пак ако сте си у дома и няма отварачка наблизо, все някоя врата ще има… поне външната 🙂 единственото което трябва да направите е да използвате пространството за от бравата като отварачка. И вече имате отворена бира!

Отвертка за отварачка

Използвате единият край на отвертката и готово. Не случайно хората казват, че отвертката е най-добрият приятел на човека. Често е универсален инструмент за какво ли не.

Да отвориш бира с хартия

Колкото и невъзможно да звучи, може да отворите бира с хартиен лист, а някои даже го правят и с банкнота. Всичко се крие в това хартията да бъде нагъната достатъчно пъти, за да стане толкова твърда, че да избута капачката.

Да отвориш бира на ръба на плота

Всичко бирена бутилка на ръба на плота в кухнята или на тухла, или на всичко което с ръб. Това което трябва да направите е да сложите ръба на капачката над ръба на плота и да ударите с ръка капачката. Може да се наложи да ударите няколко пъти докато се отвори.

За какво е сватбената халка, ако не да отваря бутилки

Виждали сме какви ли не пръстени отварачки, но в случая става дума за най-обикновен пръстен. Ръба на капачката се поставя на горния ръб на халката и пръста на който е и свивате. Готово!

Да използваш коланът за отваряне на бира?!

Точно така, последният ни вариант е коланът на панталона. Просто и бързо. Ето още една причина да носите колан всеки ден!

С ток на обувка

Е, за тези които все пак не искат да носят колан всеки ден, може поне да ходят на токчета, за всеки случай. Винаги може да има полза от тях, не само да ни правят по-високи!

БОНУС: Реклама на бира с безумни начини за отваряне на бутилка

1 коментар

LEAVE A REPLY