15 навика, които могат да навредят на външния вид

0
6353
Слагате твърде много подхранващ крем.
© Columbia Pictures

Начинът, по който изглеждаме на определена възраст силно зависи от генетиката. Но това не е единственият фактор, ние може значително да повлияем на процеса на стареене.

Предлагаме няколко привидно безобидни навика, които влияят на нашето младежко излъчване.

1. Опашката е любимата ви прическа
© Castle Rock Entertainment

1. Опашката е любимата ви прическа

Ако връзвате косата си здраво на опашка, това може да доведе до оредяваща коса и плешивост в бъдеще. За да запазите косата си в добър вид, по-добре да я оставете свободно да пада.

Пиете твърде много мляко
© IFC Films

2. Пиете твърде много мляко

Никой не казва, че трябва да напълно да откажете мляко, но сега ще ви запознаем с най-неприятните последици от прекомерната му консумация. Млякото съдържа андрогени, които карат мастните жлези да функционират по-активно. В резултат на това те произвеждат повече себум, който запушва порите и прави кожата мазна и уморена.

Вие слагате слънцезащитни кремове само на лицето си.
© MGM

3. Вие слагате слънцезащитни кремове само на лицето си.

Много жени вече са свикнали да прилагат слънцезащитни кремове през цялата година, но доста често те забравят за ръцете си. В същото време, ръцете са най-чувствителни към стареене и загуба на мазнини, което прави вените по-видими. В допълнение, ултравиолетови лъчи покриват кожата на ръцете с възрастови петна и бръчки. Нашият съвет е да не забравяте да използвате слънцезащитни кремове на ръцете си, особено когато шофирате. И да ви напомним през лятото да сте още по-внимателни към областта на шията и гърдите.

Обичате да седите с кръстосани крака.
© GK Films

4. Обичате да седите с кръстосани крака.

Разширените вени на краката са пряк резултат от компресия на кръвоносните съдове и нарушенията в циркулацията. Също така позата „кръстосани крака“ представлява изпълнен с кръв стагнация в областта на таза, което е особено вредно за жените (и изключително вредно за бременни жени). Това не е лесно да се контролира, но можете да си купите удобна компютър стол и да превърнете в навик поставянето на краката на стойка, когато седите на дивана у дома.

Решите косата си, докато е мокра
© mgm

5. Решите косата си, докато е мокра

Това прави краищата на косата да се дели на две, и това е често срещана грешка при грижата за коса. За да се избегнат допълнителните щети, първо подсушете косата с кърпа (не търкайте), след това да започне да се издухвам, и чак след това можете да я решете и оформяте.

Оформяте веждите си, преди нанасяне на грим
© Happy Madison Productions

6. Оформяте веждите си, преди нанасяне на грим

Ако решите да оформяте веждите с пинсета, най-добре е да го правите вечер след измиване на лицето. По този начин ще се намали рискът от заразяване с бактерии и ще се избегне зачервяването около веждите, което трябва да скриете с коректор.

Използвате инструменти за оформяне на прическата, които са с висока температура
© 20th Century Fox

7. Използвате инструменти за оформяне на прическата, които са с висока температура

Когато косата е изложена на високи температури (независимо дали е сешоар, маша, или преса) вие създавате малки мехурчета в косъма. Тези мехурчета правят косата суха и крехка. За да се избегне това, дръжте уреда,който ползвате на разстояние 15 см от косата, не забравяйте да използвате топлина протектори, и задайте температурата да е средно положение.

Обичате да търкате очите си.
© Nordisk Film

8. Обичате да търкате очите си.

Този лош навик уврежда миглите, които стават крехки и падат. Можете също така да увредите и кожата под очите – тя се оцветява в червено и ви кара да изглеждате уморени. Заменете търкането на очите с метода „20-20-20“: гледайте в далечината в продължение на 20 секунди на всеки 20 минути.

Недоволни сте.
© Universal Studios

9. Недоволни сте.

Изследване, публикувано в списанието за поведенческа медицина през 2005 г. показа, че има връзка между прошка и физическо здраве. И ако не можете да спрете недоволството във вас, то имайте предвид, че това добавя няколко години към външния ви вид. Факт е, хормона на стреса (кортизол) се натрупва в тялото. Той насърчава наддаването на тегло, повишаването на кръвното налягане и нивата на кръвната захар, което увеличава риска от диабет.

Имате навика да докосвате лицето си.
© Mediapro

10. Имате навика да докосвате лицето си.

Често имате навика да поставяте ръцете върху бузата си, да потърквате носа си или да триете брадичката си. Това носи двойни щети: постоянното разтягане на кожата води до появата на ранни бръчки, а ако го правите с мръсни ръце, можете да получите инфекция и да ви се образува. Единственото нещо, което може да ви помогне да се отървете от този навик е самоконтрол.

Слагате си твърде често пудра
© Columbia Pictures

11. Слагате си твърде често пудра

Най-лошото нещо, което можете да направите за кожата си е да си поставяте пудра твърде често, когато забележи мазен блясък. Причината, не е за това, как пудрата стои на лицето ви, а защото по този начин запушвате порите. Какво да правите в такъв случай? По-добре използвайте попивателна хартия в тези случаи, ако това не ви помогне, тогава може да си сложите малко пудра.

Носите цялата вселена в чантата си.
© 20th Century Fox

12. Носите цялата вселена в чантата си.

Ако чантата ви е препълнена с всичко необходимо, включително чадър, аптечка, резервен чифт обувки и по-дебела книга, то имайте предвид, че стойката ви може да пострада. Така че не забравяйте да се сменяте торбичката от ръка на ръка, или да я местите от едното рамо на другото.

Слагате твърде много подхранващ крем.
© Columbia Pictures

13. Слагате твърде много подхранващ крем.

Дори и най-добрият крем може да ви навреди, ако използвате твърде много от него. Не слагайте дебел слой крем, защото кожата не може да диша под такава маска, и по този начин може да се получи подуване, тъмни кръгове под очите, както и нездравословен цвят на лицето. Премахнете прекомерния крем със салфетка.

Тичате твърде много.
© Mirage Enterprises

14. Тичате твърде много.

Според докторите, фанатичното отношение към този вид физическа активност, може да ускори процеса със стареене на кожата. Ако обаче практикувате само джогинг сутрин, тогава разбира се е много полезно.

Обожавате да пиете пресен сок.
© Columbia Pictures

15. Обожавате да пиете пресен сок.

Пресните плодове и зеленчуци са богати на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Но соковете съдържат твърде много фруктоза, като захарните молекули пътуват чрез кръвта до всички клетки в тялото си, свързване с мазнини и протеини. Когато захарта се свърже с колагена (което дава еластичност на кожата), започва процес на гликация, което води до образуване на бръчки. Вместо това може да пиете сок от зеле! Зелените зеленчуци имат най-високо съдържание на антиоксиданти и цинк, което предотвратява появата на бръчки.

LEAVE A REPLY