16 фотошоп снимки, които могат да заблудят всеки

0
13046
Photoshop вече е все по-достъпен за хората, и всеки може да усъвършенства уменията си в редактирането на снимки. Затова и започваме да се затрудняваме дадена снимка в Интернет дали е истинска или е фотошоп снимка.
Има редица незначително манипулирани снимки, които са възприети за автентични, а в последствие се оказва, че са дело на добра обработка с Photoshop.
Сега ще ви покажим 16 фотографии, които обикалят из интернет пространствот и всъщност не са истински:
16 фотографии с фотошоп - Мерилин Монро и Елизабет Тейлър
1. Когато тази снимка на иконите Мерилин Монро и Елизабет Тейлър се появи в онлайн пространството, много фенове не повярваха на очите си. По-късно обаче се установи, че снимката е композиция от две отделни фотографии Снимката на „Монро“ е направена през 1950 г. от Ед Кларк, а снимката на Тейлър е направена през 1948 г. от Марк Кауфман.
16 фотографии с фотошоп - Приказни басейни на остров Скай, Шотландия
2. През октомври 2013 г. снимка, претендираща за „Приказни басейни на остров Скай, Шотландия“, караше туристите да смятат, че съществува  кътче, където лилавите дървета ограждат ярко синя река. Снимката обаче е цветно редактирана снимка на река Шотовър в Нова Зеландия.
16 фотографии с фотошоп - голям паяк
3. Пол Санта Мария манипулира картина на голям паяк, като решава с помощта на Photoshop да му предаде чудовищни пропорции. Завършената фотографията се превръща в средство за терор над хора, страдащи от арахнофобия.
16 фотографии с фотошоп - замък
4. Тази снимка, която претендира, че е „Castle House Island“ в Дъблин, всъщност е само снимка на “James Bond Island” в Тайланд, върху която е поставен част от замъка Лихтенщайн в Германия.

16 фотографии с фотошоп - японски плодове

5. Снимка на японски плодове, известни като „Moonmelon“, става популярна с това,че отключва  вкусове, след които започва да ви се яде.Обработеният образ обаче в действителност е само нормално парче диня,оцветено в синьо.
16 фотографии с фотошоп - гигантски калмар
6. Фалшивите открития за огромен гигантски калмар, предизвика бум в социалните медии. По-късно се установи, че калмарът е бил обработен и добавен върху кадър на хора, събрали се около косатка изхвърлена на брега на морето.
16 фотографии с фотошоп - лъв на скенер
7. Находчив фото-манипулатор обработва снимка на лъв, който е подложен на процедура със скенер през 2005 г. Новото изображението кара хората да си мислят,че виждат снимка показваща заснемането на логото на компанията MGM.
16 фотографии с фотошоп - черен лъв
8. Мнозина се заблуждаваха, че тази снимка показва рядък черен лъв, но скоро става ясно, че това е само цветна манипулирана фотошоп снимка.
16 фотографии с фотошоп - селфи от самолет
9. Селфи сред облаци – обиколките из социалните мрежи на тази снимка вече приключиха, след като се разбра, че не е истинска. Оригиналът е сниман на земята, реално ако се замислим това трябва да е един много сигурен и надежден селфи стик, за да издържи съпротивлението в облаците.
16 фотографии с фотошоп - черният рицар
10. Една снимка от създаването на филма „Черният рицар“, където талантливия Хийт Леджър, в ролята на Жокера, рита Кристиан Бейл, в ролята на Батман. По-късно се разкри, че актьорът просто прави скокове със скейтборд.
16 фотографии с фотошоп - джордж буш
11. Мнозина вярваха, че тази снимка на президента Джордж Буш, който чете книга с главата надолу е истинска, но корицата е била подменена с фотошоп, и пусната в Associated Press, за да манипулира хората.
16 фотографии с фотошоп - акула
12. Снимка на акула започна да циркулира в Интернет, като се твърдеше, че е получила награда от National Geographic и е снимана от фотографа Боб Бъртън. Изображението обаче е създадено от графичен художник „Alexyz3d“, използващ CG.
16 фотографии с фотошоп - мечка гони хора
13. Предполагаемия задкулисен кадър от National Geographic подтикна мнозина да повярват, че екипът бяга подгонен от мечка. Оказва се обаче, че мечката е добавена по-късно.
16 фотографии с фотошоп - акула и хелекоптер
14. Снимка показваща как гмуркач от британския флот е нападнат от акула, беше пусната из мрежата, претендирайки, че е „Снимка на годината“, но в крайна сметка се оказа, че е съставена от две напълно отделни снимки.
16 фотографии с фотошоп - замръзнала паяжина
15. Снимка, за която се твърдеше в интернет, че е замръзнала паяжина, се оказа в последствие,че просто е изрязан образ от ледена скулптура, създадена от Майкъл Калоки и Тимо Ковисто.
16 фотографии с фотошоп - кон със специални петна
16. Мнозина вярваха, че този кон има петна, които изписват думата „horse“ (кон). Истината е ,че снимката е дигитално обработена за конкурсът за фото ефекти „Spell It Out“.

LEAVE A REPLY