16 съвета в помощ на шофьор и замръзнала кола

1
6063
16 съвета в помощ на шофьор и замръзнала кола - домашен размразител за лед

Има една вечна закономерност – колкото по-високи са преспите – толкова по-щастливи са деца и толкова по-тъжни шофьорите. Събрахме за вас 16 съвета, как да почистим бързо от сняг и лед колата. Надяваме се всеки шофьор да намери начин, който да му помогне за предвидени и не предвидени ситуации със замръзнала кола през зимата.

7 трика за лесно почистване от сняг и лед на стъклата и огледалата за задно виждане

 1. Повдигнете чистачките и ги оставете по този начин за през нощта, така че да не могат да залепнат към предното стъкло.
 2. За да се предотврати заледяване на прозорците смесете 3 части оцет и 1 част вода: със сместа се пръска върху предното стъкло и се оставя за през нощта. Разбира се, ще ще трябва да махнете снега на сутринта, но това ще бъде много по-лесно.
 3. Суха кърпа и спирт ще помогне да се почисти снега от прозорците много по-бързо.
 4. Друг начин да се предотврати замръзване на предно стъкло: като се сложи старата постелка, брезент, или парче от дебел плат на прозореца, под чистачките за през нощта. Но не забравяйте, че това е добре да не се прави при резки промени на температурата или по време на голям снеговалеж.
 5. Ако не разполагате с стъргалка за лед под ръка, можете да използвате твърда шпатула или кредитна карта. Това е по-добре от метал, защото има опасност от увреждане на повърхността.
 6. Прости найлонови торбички могат да помогнат за предпазване на огледалата за задно виждане от замръзване през нощта.
 7. Ако паркирате колата, така че да е с източно изложение, то утринното слънце, ще стопи леда и ще помогне почистване на колата да стане малко по-бързо.

4 начини за защита на брави и врати от заледяване

 1. Дезинфектант за ръка може да помогне, за да отворите замразени автомобилни ключалки и врати.
 2. Можете също така да се затопли ключа със запалка и след това внимателно я поставете в замръзналата ключалка.
 3. Като превантивна мярка пръскайте в ключалката със спрей WD-40.
 4. За да отворите замразена врата, опитайте с топла (но по никакъв начин не гореща) вода като облеете областта на ключалката или се облегнете на нея, за да я стоплите с телесната си температура.

 

2 трика, за да защитите огледалата от вътрешната страна

 1. Използвайте котешка тоалетна за предотвратяване от замъгляване на прозорци и абсорбиране на влага и миризми. Можете да я изсипете в чорап и да го скриете в колата.
 2. Крем за бръснене, ще помогне за почистване на вътрешната страна на прозорците, а също и да ги предпази от замъгляване: нанесете малко количество от крема на стъклото и след това избършете със суха кърпа.

3 съвети, как да се грижите за автомобила дори и в суровата зима

 1. Ако очаквате тежко и студено време, внимателно извадете акумулатора от колата си и го вземе в къщи за през нощта.
 2. Ако автомобилът не запали в продължение на 15-20 секунди, опитайте следното: завъртете ключа в начално положение и дайте на акумулатора 2 минути почивка. След това опитайте да запалите колата отново. Този процес не трябва да се повтаря много пъти, защото бихте могли да влошите състоянието на акумулатора.
 3. Сигурен начин да се запали една кола е с кабели под ръка. Но, за да се даде възможност на акумулатора, да се възстанови и да се върне в първоначалното си състояние, двигателят трябва да работи в продължение на поне един час.

1 коментар

LEAVE A REPLY