5 неща, които трябва да знаем при вземане на кола под наем

0
2382
5 неща, които трябва да знаем при вземане на кола под наем
снимка: Интернет

За да може да организирате вашето приятно пътуване във всяка точка на страната с кола под наем, трябва да знаете няколко основни неща. Много хората, не знаят какво да правят, когато посетят рент а кар фирма. Ето и нашите съвети:

  1. Какви документи са ни нужни

След като сте избрали компания, от която да вземете кола под наем, ви остава да посетите нейния офис и автопарк, където ще имате възможност да разгледате различните марки автомобили. Носете със себе си личната карта, шофьорската книжка и кредина карта, с която ще се направи плащането. Документите трябва да са валидни към актуалния момент, а не с изтекла давност.

2. Запазване на автомобил онлайн

Има вариант и за онлайн поръчка на лек автомобил. В този случаи вие превеждате парите по електронен път, а служител ще докара колата до посочен от вас адрес, на който ще се извърши огледа на превозното средство. Все повече потребители предпочитат да взимат коли под наем от Интернет, защото е бързо, удобно и лесно.

3. Плащане

Не забравяйте да се консултирате със съответната компания относно сумата, която ще бъде блокирана от кредитната карта като депозит. По този начин ще знаете колко пари да оставите в нея, за да бъде резервацията успешна. Така ще избегнете евентуално закъснение, търчене по банки и други. Разбира се, има фирми приемащи кеш плащания, но те са малко.

4. Гориво

Обикновено рент а кар услугите имат строга политика относно горивата. Те ви предоставят кола със зареден резервоар и изискват от вас да я върнете по същия начин. При положение, че искате да спестите някой лев, при връщане на автомобила го заредете в близка бензиностанция. Това е един малък трик, който се пропуска от много водачи към днешна дата. Не забравяйте да проверите преди да заредите за какво гориво е автомобилът.

5. Застраховка

При всяка кола под наем има възможност да бъде направена застраховка на автомобила при подписване на договора. Тази застраховка е за случаите, когато се случи нещо с автомобила и покрива щетите вместо вас. Дори да имате застраховка, в много от случаите има клауза само участие. Проверете предварително. Тогава до определен размер на щета се поема от вас, а над него от застрахователната компания, към която е застраховката.

Общо взето това са нещата от първостепенна важност при вземане на коли под наем. За останалите подробности ще се осведомете от подписания договор и препоръките на консултантите. Имайте предвид, че нищо не е толкова сложно, колкото изглежда, тъй че не се притеснявайте да наемете желаното превозно средство, с което да пътувате навсякъде.

LEAVE A REPLY