5 съвета за онези, които искат дълга коса

0
3629
Ако досега сте поддържали къса прическа, но имате желание да си пуснете дълга коса, добре е да се запознаете с някои съвети, с помощта на които тя ще расте по-бързо. Изисква се търпение и постоянство, но резултатът със сигурност си заслужава. Ограничете измиването с шампоан Ако се стремите към по-бърз растеж на косата и искате тя да изглежда жизнена и здрава, забравете за ежедневната употреба на шампоан. Специалистите съветват косата да се мие не повече от два-три пъти в седмицата. Изберете подходящ балсам Добрият балсам е много важен за по-бързия растеж на косата. Той „запечатва“ кутикулата на косъма и го предпазва от увреждане. Добре е веднъж в седмицата да нанасяте продукти с дълбоко подхранващо действие, като масло или маска. Можете да си ги купите от магазина или да ги приготвите в домашни условия. Грижете се за скалпа За да расте косата по-бързо, да бъде здрава и красива, е нужно да се полагат грижи и за скалпа. Специалистите препоръчват да го подхранвате с подходящ серум, който се втрива в корените няколко пъти седмично. Можете да заложите на продукти с кокосово масло или масло от авокадо. Добре е също така да масажирате скалпа, тъй като по този начин се подобрява кръвообращението, а това от своя страна стимулира растежа на космените фоликули. Редовно подстригвайте връхчетата На повечето хора им е трудно да се разделят дори с няколко сантиметра от косата си, особено когато нямат търпение тя да порасне по-бързо. Навременното премахване на цъфтежите обаче не бива да се пренебрегва, тъй като играе изключително важна роля в дългосрочен план. Ако пропускаме редовните посещения във фризьорския салон, в един момент ще се наложи да скъсим прическата повече, отколкото ни се иска. Избягвайте горещото В случай че обичате да се къпете с гореща вода, добре е да сте наясно, че с този свой навик вредите не само на косата, но и на кожата, и то повече, отколкото предполагате. Къпете се с топла вода, а накрая можете да изплаквате косата с хладка вода. Така кутикулата на косъма се затваря и става по-здрава. Желателно е също да ограничите употребата на инструментите за стилизиране. Растежът на косата изисква време и от вас зависи дали ще се възползвате от него по най-добрия начин. Ако се научите да спазвате съветите по-горе, след време косата ще ви се отплати за положените усилия и ще се превърне в нещо, с което се гордеете и събирате погледите.

Ако досега сте поддържали къса прическа, но имате желание да си пуснете дълга коса, добре е да се запознаете с някои съвети, с помощта на които тя ще расте по-бързо. Изисква се търпение и постоянство, но резултатът със сигурност си заслужава.

Ограничете измиването с шампоан

Ако се стремите към по-бърз растеж на косата и искате тя да изглежда жизнена и здрава, забравете за ежедневната употреба на шампоан. Специалистите съветват косата да се мие не повече от два-три пъти в седмицата.

Изберете подходящ балсам, за да имате по-бързо дълга коса

Добрият балсам е много важен за по-бързия растеж на косата. Той „запечатва“ кутикулата на косъма и го предпазва от увреждане. Добре е веднъж в седмицата да нанасяте продукти с дълбоко подхранващо действие, като масло или маска. Можете да си ги купите от магазина или да ги приготвите в домашни условия.

Грижете се за скалпа

За да расте косата по-бързо, да бъде здрава и красива, е нужно да се полагат грижи и за скалпа. Специалистите препоръчват да го подхранвате с подходящ серум, който се втрива в корените няколко пъти седмично. Можете да заложите на продукти с кокосово масло или масло от авокадо. Добре е също така да масажирате скалпа, тъй като по този начин се подобрява кръвообращението, а това от своя страна стимулира растежа на космените фоликули.

Редовно подстригвайте връхчетата

На повечето хора им е трудно да се разделят дори с няколко сантиметра от косата си, особено когато нямат търпение тя да порасне по-бързо. Навременното премахване на цъфтежите обаче не бива да се пренебрегва, тъй като играе изключително важна роля в дългосрочен план. Ако пропускаме редовните посещения във фризьорския салон, в един момент ще се наложи да скъсим прическата повече, отколкото ни се иска.

Избягвайте горещото

В случай че обичате да се къпете с гореща вода, добре е да сте наясно, че с този свой навик вредите не само на косата, но и на кожата, и то повече, отколкото предполагате. Къпете се с топла вода, а накрая можете да изплаквате косата с хладка вода. Така кутикулата на косъма се затваря и става по-здрава. Желателно е също да ограничите употребата на инструментите за стилизиране.

Растежът на косата изисква време и от вас зависи дали ще се възползвате от него по най-добрия начин. Ако се научите да спазвате съветите по-горе, след време косата ще ви се отплати за положените усилия и ще се превърне в нещо, с което се гордеете и събирате погледите.

LEAVE A REPLY