Четвъртият тон пластмасови капачки и четвъртият уред

Четвъртият тон пластмасови капачки и четвъртият уред

Четвъртият тон пластмасови капачки и четвъртият уред

1 коментар за Четвъртият тон пластмасови капачки и четвъртият уред

В края на месец септември обявихме с гордост и радост новия ЧЕТВЪРТИ тон, събрани пластмасови капачки, предадени за рециклиране в кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Още преди това обмисляхме къде да изпратим четвъртия електроуред, но за още по-голяма наша радост, с нас се свърза събирачка от отбора на Капачко, която ни насочи в правилната посока. По нейно предложение се свързахме с директорката на дома за деца, лишени от родителска грижа „Велика и Георги Ченчеви“ в гр. Севлиево – г-жа Ренета Димитрова.

Ние приехме присърце историята на самия дом и на децата, които са настанени в него. Домът е основан от семейство Ченчеви, които за съжаление не са имали щастието да станат сами родители, още през 1937 година. Те оставят в наследство цялото си недвижимо имущество, което да бъде продадено и с финансовите средства да се отвори „сиропиталище… за вечни времена, в което да се  приемат за отглеждане и възпитаване сиротски деца…”.

И до ден днешен целта на ръководството и персонала на дома е на настанените деца да се осигури възможност за отглеждане в среда близка до семейната, като по този начин да се повиши и качеството на предлаганата услуга. Именно това породи идеята за дарението на съдомяална машина, което ще даде възможност за формиране на умения у деца и тяхното активно участие във всички области на бъдещ самостоятелен живот. Хигиенните навици, както и чувството за самостоятелност и полезност е изключително важно за отглеждане на подрастващите 25-те деца и юноши.

И така домът в Севлиево ще си има нова миялна машина INDESIT DFG-15B10 EU, която ще получат доставена на място до няколко дни. Пластмасовите капачки могат да бъдат в полза на околната среда и на децата в институциите в България! Това е толкова лесно и просто, нали?

Ние продължаваме с бодри и сигурни стъпки да се приближаваме към 5-тия тон, което означава, че съвсем скоро ще зарадваме нов дом за деца с нов електроуред! Чудесни неща правим заедно! Благодарим на всички за подкрепата! Ако искате да се включите, пишете ни на hello@ideainaction.net!

Related Posts

1 коментар

  1. […] В края на миналия месец миялната машина, дарена от четвъртия тон пластмасови капачки в зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, пристигна при своите получатели. Радостта беше и продължава да е голяма, но и на свои ред целият център в Севлиево вече е част от отбора на Капачко. […]

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top