Една вълшебна приказка по БНР

Една вълшебна приказка по БНР

Една вълшебна приказка по БНР

Няма коментари за Една вълшебна приказка по БНР

Понякога и една обикновена вечер може да се превърне в необикновена. От какво зависи ли?

От обстановката, от думите, от радостта в очите на хората, от треперещния от вълнение глас, от хората, които видимо не са си легнали въпреки късния час, от усещането, че си част от нещо голямо и огромно – каквото може да бъде само едно сърце.

Аз се чувствах точно така, а може би и още по-вълшебно и приказно в нощта срещу 8-ми декември…

Бях гост на предаването Нощен хоризонт по Българското Национално Радио, а водещата на предаването Кармен Манукян отново пренесе не само мен, но и слушателите в един по-добър свят. За мен беше вълнуващо да чуя дарителите и получателите по инициативите си, които са предпочели да останат будни в късния час, за да споделят преживяната радост.

Още по-вълнуващо беше, когато се обаждаха толкова много хора, които желаеха да даряват книги и списания по инициативата „Новият дом на старите книги“ и оставяха координати, за да мога да се свържа с тях, а някои от нощните слушатели ме намериха веднага след предаването по скайп или във facebook. Това чувство и тази емоция е незаменима и не може да се опише с думи! Това се усеща със сърцето!

А вие знаете ли, какво е това, което е „синьо като незабравка, зелено като тревата, червено като разцъфнал мак, черно като нощта и златно като слънцето“? Пренесете се в приказка по радиото и сами!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top