Факт е петият тон пластмасови капачки

Факт е петият тон пластмасови капачки

Факт е петият тон пластмасови капачки

Няма коментари за Факт е петият тон пластмасови капачки

Мили приятели от близко и далеч, отново имаме повод да се радваме заедно! Заедно постигнахме още един голям успех! За месец и половина събрахме и предадохме за рециклиране поредния тон пластмасови капачки в подкрепа на природата и на децата в институциите. Това е страхотно!

Нашата зелена благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ стартира през септември миналата година, но постоянно набира все повече привърженици и прави деня на десетки хиляди българи в страната и извън нейните граници по-смислен. Нали знаете, че не става дума за едно обикновено събиране на пластмасови капачки? Не! Вие сте го усетили! Ние се опитваме да насочим вниманието на малки и големи това как можем да помогнем на децата в детските домове в България, но и как заедно с това можем лесно да опазваме околната среда чрез разделно събиране на отпадъци.

Ние постоянно обновяваме специално създадената карта с пунктове (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/), която към момента има над 110 пункта не само в големите градове, но и в малките населени места и селата. Кампанията е доказателство, че доброто няма граници и е заразно. Едни от най-активните събирачи са във Видин, Варна, Пловдив, Благоевград, Разград, Димитровград, София, Горна Оряховица, Карлово, Своге, с. Оходен, с. Енчец, с. Глухар и др.

Петият уред, закупен със средства от петия тон предадени за рециклиране капачки, ще бъде пералня и неин получател ще бъде домът за деца с умствени увреждания в село Михалци, общ. Павликени. Електроуредът е нужен при всекидневната грижа за 40 деца и младежи, настанени в дома. За нас чудесно беше и да научим от управителката – госпожа Ексения Михайлова, че те самите вече събират пластмасови капачки за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Имат желание така да помогнат на други деца в подобно социално положение. Това е ефектът на доминото, с който работят добрите каузи и ние сме щастливи от това!

В КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ събираме пластмасовите капачки от всякакъв вид и ги предаваме за рециклиране. С безвъзмездната и безценна помощ на куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000 чувалите и тубите с капачки биват транспортирани от цялата страна до завода в Пловдив.

Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ продължава с пълен напред и всеки може да се включи! Пишете ни на hello@ideainaction.net.

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top